Obavijesti

Lifestyle

Komentari 95

Ovo su naljepše plaže Jadrana! 65 dragulja od sjevera do juga

Ovo su naljepše plaže Jadrana! 65 dragulja od sjevera do juga
2

Gotovo je nemoguće izabrati jednu najljepšu među desecima prekrasnih plaža na hrvatskoj obali. Donosimo vam najljepše pješčane, šljunčane, stjenovite i kamene plaže na Jadranu

VIDEO

Najljepše plaže Jadrana podijeljene su u tri regije: Ista i Primorje, Sjeverna i Srednja Dalmacija te Južna Dalmacija. Ako još razmišljate gdje se kupati i uživati ovog ljeta, provjerite ovaj popis i izaberite najbolje za sebe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Istra i Primorje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  1. Klančac, Brseč - Mjesto kraj Opatije, uz izuzetnu skrivenu šljunčanu uvalu je i dvorac na litici od 157 metara.
  2. Bok, Susak - Još jedna pješčana na otoku, samo što se na njojmože računati na puno više mira jer je bez sadržaja i udaljena od civilizacije. 
  3. Baška, Krk - Vela plaža je zbog svog specifičnog šljunka jedna od najčišćih na Jadranu. S dvokilometarske plaže, na kojoj ima i pješčanih dijelova, puca pogled na Velebit i pučinu.
  4. Cisterna, Rovinj - Obližnja vila i vodovod dobili su ime po rimskoj cisterni, a njihovi ostaci vidljivi su i danas. Ova divlja, a opet pitoma šljunčana plaža nalazi se blizu jedinstvenog ornitološkog rezervata Palud.
  5. Zabodarski, Lošinj - Uvala je sakrivena u borovoj šumi, s plićakom, osamom i ljepotom, zbog koje se je isplati potražiti. Ima i bogatu povijest.
  6. Veli žal, Lošinj - Šljunčana plaža u more se spušta pod vrlo blagim nagibom. Okružuje ju šetalište ispod gustih borovih krošnji.
  7. Beli, Cres - Ispod 130-metarske litice sakrila se šljunkovita plaža, a u blizini se nalazi mjestašce koje pamti još i rimska vremena te brežuljak, vrlo gusto obrastao šumom. Blizu naselja nalazi se i prostor uređen za autokampiranje.
     

    Sommige foto's hebben geen filter nodig #puurnatuur #cres #kroatie 🇭🇷❤️

    Objavu dijeli Fiona (@fiona8856)

  8. Klimno, Krk - Na zapadnoj strani ove uvale plaža je puno više od mjesta za odbojku, picigin, mali nogomet, izležavanje ili šetanje kroz plićak do koljena. Pijesak na jednome mjestu prelazi u pravi mulj bogat takvom kombinacijom minerala da se mnogi vraćaju na valjanje u mulju koje im ublažava probleme s kostima i sličnim tegobama.
  9. Lanterna, Rabac - Blaga šljunčana plaža, tipično kvarnerski i istarski uređena i organizirana. Okružena je turističkim smještajima, a do nje se stiže stepenicama ili stazom kroz šumu.
  10. Lubenice, Cres - Teško dostupna plaža, poznata po svojoj ljepoti. Skrovita, netaknute prirode i mirisa dostupna je samo pješice ili brodom. Poznata je i pod imenom Sv. Ivan. Bild ju je nekoć proglasio 15. najljepšom na svijetu.
  11. Rt Kamenjak - Ovdje se miješaju Istra i more. Riječ je o gotovo 30 kilometara obale na kojoj se ritmički smjenjuju šljunčane i pješčane plaže, široke pločaste stijene, hridi, plitke špilje... Raj za istraživanje, surfere i one koji traže mir na osami.
  12. Spiaza, Susak - Potpuno pješčana plaža s udobnim plićakom nalazi se u uvali na sjeverozapadu otoka u kojoj se smjestilo i naselje. Sve što vam treba možete unajmiti ili kupiti u prodavaonici.
  13. Borik, Mali Lošinj - Plitka, šljunčana plaža na dohvat ruke je u odnosu na niz restorana, hotela i barova. Do centra Malog Lošinja treba vam pola sata pješice. S plaže se u daljini vidi otok Susak. Borik je okrenut prema zapadu, što znači da je ta plaža savršena za sunčanje.
  14. Koromačno, Cres - Ovako to zna ispasti kad se priroda zaigra. Šljunčana uvala je s jedne strane zatvorena malim špiljama, u kojima se možete izležavati. Vodu ne morate nositi jer imate i izvor pitke hladne vode. Sve je to na samo 20-ak minuta hoda od mjesta Belej.
  15. Otok Maškin, kod Rovinja - Otočić s obalom od kilometar i pol, načičkan plažama. Čudesna priroda i uski spoj s otočićem Sv. Andrija.
  16. Rajska, Lopar - Ime joj svjedoči o pijesku, plićaku, toplome moru, debelom hladu guste borovine, a sve čisto i održavano. Od otoka Raba manje se ni ne očekuje.
  17. Mošćenička Draga - Mještani svoju plažu zovu Sipar. Nekoliko stotina metara šljunka potječe od malog potoka koji teče s Učke. U blizini se skriva i kutak za nudiste, a iza ugla jedva je dostupna prirodna plaža Sv. Ivan.
  18. Kornić, Krk - Plaža Punat onim hrabrijima nudi ski-lift, žicu za wakeboard i skijanje na vodi, a samo malo dalje preko puta Košljuna, znat će vam objasniti domoroci, zaljubljenici u surfanje na vjetru imaju vlastitu divlju plažu kao savršeno mjesto za jurcanje po Puntarskom zaljevu.
  19. Bijeca, Medulin - Kilometarska pješčana plaža utočište je penzićima sa svojim hladom, mladima koji su iz Dalmacije uvezli picigin i djeci koju jurcaju niz vodeni tobogan. Na blagoj, uređenoj plaži imat ćete razloga ostati cijeli dan.

Sjeverna i Srednja Dalmacija

  1. Stiniva, Vis - Uvala zatvorena liticama nastala je urušavanjem svoda pećine. Do nje možete doći ili pješice kozjom stazom ili brodicom s južne strane kroz prolaz širok samo četiri metra. Nema drugog načina da dođete do ovog zaštićenog spomenika prirode.
  2. Mekićevica, Hvar - Plitka šljunčana uvala na jugu otoka, okružena aromatičnim mediteranskim biljem i dostupna samo pješice ili barkom s mora. U ovoj divljini sklone se često i nudisti.
  3. Crvena luka, Pakoštane - Mala plaža sakrila se u laguni između Pakoštana i Zadra. Plićak s nježnim bojama okružen je borovima i raznim mediteranskim biljem.
     

    Waking up like this 🤗 . #croatia #crvenaluka #nature #adriaticsea

    Objavu dijeli A n a (@ayellowchinese)

  4. Kulina, Starigrad - Na prostranom niskom rtu podno Velebita, uz mjesto Seline, nalazi se drvena utvrda, a do nje mirna plaža.
  5. Veli žal, Dugi otok - Uz obalu, u bistrome moru, često se igraju dupini. Na plaži šljunak, u plićaku pijesak, a u blizini bar ako ožednite.
  6. Berulija, Brela - Jedna od najuređenijih plaža u Brelima. Na nekoliko stotina metara obale nanizalo se nekoliko malenih uvala. Blizu su hoteli, ali i veliki gusti borovi.
  7. Srebrna, Vis - Riječ je o prirodnom fenomenu, o plaži na kojoj su sve sami obluci. Zbog tirkiznog mora i vrlo guste borovine Višani su jako ponosni na ovu svoju plažu.
  8. Punta rata, Brela - Dovoljno je reći Brela, a ako se doda i "kamen života", stijena u moru iz koje raste bor, onda je to svjetska atrakcija.
  9. Slanica, Murter - Glavna otočna plaža nalazi se na južnoj strani otoka, blizu hotela Colentum. Poznata je po svojoj uređenosti i plićaku.
  10. Vrgada - Svoju glavnu pješčanu plažu poned zovu "crvena". Ovdje nema automobila pa Vrgadu zovu otokom ribara, mačaka i galebova.
  11. Porat, Biševo - Em što se uopće nalazi u uvali na Biševu, em što se pješćana plaža u more spušta tako blago da se plićak pruža više od 20 metara od obale. Kafić, restoran, 23 špilje na otočiću, ovo je čista egzotika.
  12. Zlatni rat, Brač - Ovo mjesto odavno je svjetska atrakcija. Bijeli sprud koji strši u more prkosi strujama. Jedno od najintenzivnijih mjesta za sunčanje i surfanje na vjetru.
  13. Sabuša, Ugljan - Ugodno mjesto za prženje na suncu udaljeno je 20 minuta hoda od mjesta Kukljica. More je plitko i s pješčanim dnom, savršeno za djecu i lijenčine.
  14. Kostanj, Ugljan - Smještena sjeverno do Kukljice, ova pješčana plaža potpuno je prirodna i zaklonjena gustom borovinom. Pogodna je za sidrenje manjih brodica.
  15. Kraljičina plaža, Nin - Tri kilometra duga pješčana plaža smještena u jedinstvenoj laguni u blizini starogradske jezgre Nina nešto je što se na Jadranu doista ne vidi često.
  16. Pantana, Trogir - Tik uz obalu rječica izvire iz samog brda, prolazi kroz mlinicu iz 16. stoljeća, kroz ribnjak i ulijeva se u pješčanoj laguni.
  17. Krknjaši, Drvenik - Zaklonjena s dva otočića, plitka šljunčana uvala s pješčanim dnom krije prvoklasnu konobu "Kod komuniste".
  18. Sv. Nedilja, Hvar - Uska plaža u uvali okruženoj visokim stijenama, a iz jedne od njih raste bor. Pogled puca na otvoreno more.
  19. Sakarun, Dugi otok - Prostrana pruga od 800 metara šljunka, oblutaka i pijeska. Britanski Telegraph ovu je uvalu opisao kao jedinstvenu po intenzitetu boja – tirkiznog mora, tamne borove šume i bijelih kamenčića, koji bliješte na suncu. Plaža se spušta vrlo blago, toliko da se od obale kroz plićak može prohodati i 100 metara.
  20. Dubovica, Hvar - U uvali duboko u kopnu zavukla se plaža okružena agavama i borovima. Romantični dojam pojačava i ljetnikovac iz 17. stoljeća.
  21. Lovrečina, Brač - U uvali kraj mjesta Postira lako se opustiti. Osim mediteranskog bilja, tu su ostaci rimske vile, bazilike te restoran.
  22. Česminica, Sućuraj - Na samoj punti Hvara prema Makarskoj rivijeri ova pitoma plaža pod tamarisima ima sve za cijelu obitelj.
  23. Duće, Omiš - Šest kilometara pješčanih plaža proteže se od Dugog Rata do Omiša. Za djecu baš i nije, ali je zato za mlade i noćni život.
  24. Ždrilca, Paklinski otoci - Šumovita uvala s podmorjem kojim se oduševljavaju ronioci okružena je manjim sličnim mjestima za kupanje i sunčanje.
  25. Mline, Paklinski otoci - Još jedna šljunčana uvala koja se nastavlja na Ždrilca. Obje uvale nalaze se na otoku Marinkovcu. U prirodni raj može se samo taksi brodicom.
  26. Stončica, Vis - Poslije Stinive, domaći će vas upozoriti i na ovu uvalu s pješčanom plažom okruženom mediteranskim stablima.
  27. Mostir, Šćedro - Šćedro je udaljen 2700 metara od Hvara. U zaštićenoj uvali Mostir nalazi se sezonska konoba robinzonskog tipa "Kod Ive". Na otoku je i dominikanski samostan iz 1465. godine.
  28. Medena, Trogir - Plaža uz istoimeni hotel vrlo je popularna kod domaćeg svijeta od Splita do Trogira, prvenstveno zbog sadržaja.
  29. Dražica, Biograd - Pet minuta šetnje Lungomarem kroz hlad stoljetnih borova, toliko je potrebno od centra grada. Široka, čistog mora i jako dobro opremljena.
  30. Vrulja, Brela - I čisto more i osama i čista obala, a iz mora prema površini kao da vrije. Riječ je o mjestu na kojem na morskom dnu izvire rijeka ponornica.
  31. Bačvice, Split - Na jednom od središnjih mjesta života grada pod Marjanom kupalište postoji još od 1891. godine. Ljeti postaje živa kulturno – glazbena meka.
  32. Nikolina, Baška Voda - Jedna od hrvatskih najuređenijih i najsigurnijih plaža nalazi se usred mjesta pod Biokovom, odnosno parkom prirode.
  33. Gornja vala, Gradac - Čak pet kilometara duga je ova šljunčana plaža na jugu Makarske rivijere. Okružena je borovima i maslinama.

Južna Dalmacija

  1. Saplunara, Mljet - Izgubljena u legendama i prirodi. Postoje Mala i Velika Saplunara. Na njihovu pijesku, kaže predaja, u antičkim vremenima nasukali su se Odisej i sv. Pavao. Svaki u svoje doba i po svom poslu.
     

    💦💦💦 #loma #saplunara #mljet #croatia

    Objavu dijeli Tiskivuoren Emäntä Food Blog (@tiskivuorenemanta)

  2. Divna, Pelješac - Tamo gdje se obala dramatično spušta prema moru, uvala je s tek pokojom kućom. Odmah uz obalu je i otočić, taman da se uz čisto more i plažu ima što i istraživati.
  3. Banje, Dubrovnik - Mjesto na kojem vidite i budete viđeni. Najpoznatija dubrovačka plaža ističe se lokacijom kao stvorenom za razglednice i pogledom na zidine te na otok Lokrum.
  4. Žuljana, Pelješac - Čak i na Jadranu malo gdje se može naći bujna borova šuma kao u ovoj uvali na jugu poluotoka. Plaža je plitka i pitoma, a more kristalno bistro.
  5. Pupnatska Luka, Korčula - Izolirana plaža u uvali koja se zavukla u kopno i do koje vodi samo uska cesta.
  6. Veli Žali, Palagruža - Sa šljunčane plaže pogled puca na pučinu sve do Italije. Zaštićena je od bure te okružena smokvama i makijom.
  7. Vela Pržina, Lumbarda - Potpuno pješčana plaža na istočnom dijelu Korčule. S jedne strane vinogradi, s druge more koje krije mnogobrojne antičke ostatke.
  8. Vaja, Korčula - Mala plaža s oblucima i savršeno čistim morem. Romantično, izolirano mjesto, idealno za one koji traže mir. Blzu je napušteni kamenolom.
     

    HEAVEN #vajabeach #Korcula #carbonarabeachestour2016

    Objavu dijeli Cameron Bryant (@camccbryant)

  9. Šunj, Lopud - Plaža na južnoj strani otoka nudi plićak koji se proteže 100 metara od obale prije nego što se mora zaplivati.
  10. Buža, Dubrovnik - Malo stjenovito kupalište pod zidinama Dubrovnika. Atraktivno, ali nije za djecu.
  11. Kručica, Lastovo - Šumoviti otočić u skupini Lastovčića, sa šljunčanom uvalom i visokim vrhom.
  12. Proizd, Vela Luka - Otočić na ulazu u mjesto ima uvalu koja je 2007. proglašena najljepšom plažom na Jadranu.
  13. Veliki žal, Brsečine - Udaljena od Dubrovnika 30 kilometara, pristupačna, ali i na osami. Plaža ima sve sadržaje te, za razliku od Dubrovnika, pristupačne cijene.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru