Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Ovo vam može spasiti život: Zatvarajte vrata dok spavate!

Vatrogasci iz Connecticuta su podijelili uznemirujuće fotografije kako bi istaknuli zašto je jako važno spavati sa zatvorenim vratima spavaće sobe, pogotovo mala djeca

33 komentara

Krajem siječnja, lokalna vatrogasna postrojba u New Fairfieldu u Connecticutu odgovorila je na požar u kući koji je uzrokovao veliku štetu.

Dok su dim i plamenovi spaljivali vrata jedne spavaće sobe u kući, ostavljajući je crnom, unutarnja strana vrata ostala je gotovo potpuno neoštećena - što pokazuje da jednostavno zatvaranje vrata spavaće sobe može biti spasonosno.

Fotografije je na Facebooku objavila vatrogasna postaja grada New Fairfielda.

- Jutros su članovi vatrogasnih postrojbi New Fairfielda zajedno s policijom i hitnom službom odgovorili na požar u stambenoj zgradi. Obitelj i ljubimac su u redu - piše u postu.

Fotografije ispod su izvrstan primjer važnosti držanja vrata spavaće sobe zatvorenima za vrijeme spavanja.

Vrata na obje fotografije su klasična vrata za spavaću sobu. Dok je prednji dio vrata ozbiljno oštećen, unutarnji dio vrata je štitio spavaću sobu i ljude u njoj.

This morning members of New Fairfield’s Fire Departments along with mutual aid departments responded to a residential...

Posted by Town Of New Fairfield's Fire Marshal's Office on Sunday, January 27, 2019

- Da je netko bio u ovoj spavaćoj sobi, vrata bi mu spasila život - napisali su.

Naravno da je dim ostavio oštećenja uz vrata u unutrašnjosti sobe, ali još uvijek netaknuta bijela vrata su izvrsno obavila posao zadržavanja većine dima van spavaće sobe.

Iako su stvarni plamenovi mogli zapaliti drvena vrata, mnogi smrtni slučajevi i ozljede povezane s vatrom su zapravo uzrokovane udisanjem dima.

As a parent it’s hard to convince little kids to sleep with the door closed, they always want it open just a little. I...

Posted by Cold Spring Harbor Fire Department on Tuesday, January 29, 2019

Prema podacima iz vatrogasne postaje u New Fairfieldu, samo pet posto smrtnih slučajeva u požaru je posljedica zadobivenih opeklina. Četrdeset jedan posto smrtnih slučajeva je posljedica samo udisanja dima, a 13 posto slučajeva je posljedica udisanja dima i opekotina.

Nekoliko dana kasnije, vatrogasna postrojba Cold Spring Harbor iz New Yorka je također podijelila priču.

- Kao roditelj teško je uvjeriti malu djecu da spavaju sa zatvorenim vratima, uvijek ih žele samo malo otvoriti. Često u školama radim na prevenciji požara, pa pokušavam naglasiti djeci koliko je važno spavati sa zatvorenim vratima - piše u postu.

U SVOM SVIJETU SU: Ovi horoskopski znakovi rade protiv sebe i nisu realni

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message