Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Paklene vrućine djeluju na našu produktivnost i energiju: Evo na koje načine si možemo pomoći

Paklene vrućine djeluju na našu produktivnost i energiju: Evo na koje načine si možemo pomoći

Sunčano vrijeme ima prednosti i mane. Velike vrućine mogu nas iscrpiti, pa se može dogoditi da nam padne energija i produktivnost. Kraj sebe uvijek imajte bocu vodu, nemojte jesti previše ugljikohidrata...

VIDEO

1. Ostanite hidratizirani

Kada smo hidratizirani imamo više energije i osjećamo se bolje.

- Voda je jednostavan, ali ključan način da izbjegnete pad energije kad je vani vruće. Iako nekad želite posegnuti za energetskim pićem, pokušajte držati čašu vode na radnom stolu i pijte ju malo po malo i često - savjetuje trenerica Natalie Trice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Toplinski val 01:02

Kofein i slatka pića također se mogu činiti kao dobra opcija, ali oni uzrokuju samo privremeni porast energije koja na kraju padne pa se osjećate još gore.

Tijekom velikih vrućina najbolja opcija za hidratizaciju i energiju je voda.

2. Pokušajte se ne preopteretiti s ugljikohidratima

Naša je prehrana još jedan čimbenik na koji bismo trebali obratiti pažnju kada temperature porastu. Preopterećenje određenim skupinama hrane, poput ugljikohidrata, može učiniti da se osjećamo još gore i iscrpljenije.

Greek salad. Fresh vegetable salad with tomato, onion, cucumbers, basil, pepper, olives, lettuce and feta cheese. Greek salad on plate

- Jedite svjetliju hranu i manje kaloričnu. To će pomoći vašem tijelu da uloži manje energije u razgradnju bilo kakvih kalorija u hrani. Plus namirnice zasićene vodom, poput lubenice ili krastavca, čine ukusan međuobrok, uz održavanje hidratacije i povišenje razine šećera u krvi - objašnjava osobna trenerica Lucy Arnold.

3. Lagana tjelovježba

Nakon vježbanja osjećati ćete se ispunjeno i puni energije zbog hormona koji se oslobađaju nakon treninga. Naravno, trčanje po popodnevnom suncu vjerojatno nije najbolja ideja, ali šetnja, biciklizam ili vježbe niskog intenziteta mogu vam pomoći.

Alkoholni sladoled idealna je poslastica za vruće ljetne dane
Alkoholni sladoled idealna je poslastica za vruće ljetne dane

- Neke lagane vježbe mogu vam pomoći. Odradite ih u kući ili ako ste vani pronađite neko sjenovito mjesto i vježbajte malo joge ili meditirajte - dodaje Lucy.

Ponekad se morate kretati kako bi vaše tijelo ojačalo i kako biste povećali energiju.

4. Uzmite predah

Natalie dodaje da uzimanje pauza kada se osjećate najispunjenije zapravo vam može pomoći da učinkovitije koristite svoje vrijeme. Nemojte se osjećati krivim za pauze koje uzimate tokom dana.

Fotolia

- Ako znate da će u 15 sati biti najtoplije doba dana, iskoristite to vrijeme da napravite nešto manje intenzivno - objašnjava trenerica.

Probajte postaviti timer i ne raditi više od 60 minuta odjednom. Kada prođe 60 minuta, uzmite predah, udahnite svježeg zraka, osvježite se i slično.

Kaftani za plažu: Prozračni i lagani istaknut će vas u trenu
Kaftani za plažu: Prozračni i lagani istaknut će vas u trenu

5. Prilagodite svoj raspored

- Ako možete, pomaknite svoj raspored tako da radite kada vam najviše odgovara. Rano ujutro ili navečer, kako ne biste radili po teškim vrućinama i umarali se -  kaže Lucy.

6. Postavite ciljeve i redovito se nagrađujte

Ako i dalje tijekom velikih vrućina obavljate sve svoje zadatke i ciljeve, nagradite se.

Portrait of woman drinking milkshake with a straw

- Bilo da je ta nagrada hladno piće, sladoled, ležanje u hladu ili poslastica, nagrade su sjajan način da se usredotočite kad je vruće - govori Lucy.

7. Probajte zaboraviti da je vruće

Također je važno dati si oduška, jer ćete se zbog stresa i tjeskobe osjećati još gore.

- Ako se usredotočite na vrućinu, tako ćete se i osjećati. Probajte što manje misliti da je vruće i nemojte se usredotočiti samo na to - govori Natalie, piše Metro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju