Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pametne igračke za dječji napredak već su u kući

Pametne igračke za dječji napredak već su u kući
1

Obične stvari poput poklopaca, krumpira i slika potaknut će dijete na razmišljanje, maštanje te razvoj verbalnih i matematičkih sposobnosti

VIDEO

Želite li potaknuti dječju maštu, kreativnost, verbalne ili motoričke vještine, alat već imate kod kuće. Za bebe koje počinju hodati napravite tri hrpice: jednu od jastučića, drugu od popluna, a treću od deka. Razmaknite ih i potaknite bebu da se provuče između njih i dođe do vas. Zagrljaj na kraju motivirat će je da pokuša opet, a vi ćete potaknuti razvoj njenih motoričkih sposobnosti. U ostalim igrama, radi dječje sigurnosti, birajte mekanije predmete i motrite svaki pokret.

POGAĐANJE SLIKA
Razvoj govora potaći će igra pogađanja. Zalijepite slike beba, hrane i životinja na papir. Prekrijte oči bebi, a ona neka uperi prstom u neku od njih. Čim otvori oči, treba pogoditi što vidi.

STANICA ZA PRIJENOS
Za predškolsku djecu trebat će vam čašice, gumeni bomboni i pinceta. Dok pincetom hvataju bombon i ubacuju ih u čašicu, uče se razvijati fine motoričke vještine.

ŠETNJA KROZ ABECEDU
Izrežite par krugova od papira i na svaki napišite slovo. Pustite glazbu, a dijete neka hoda po njima. Čim glazba stane, neka kaže na kojem slovu stoji. Starija djeca mogu reći riječ s tim slovom.

UTRKA KRUMPIRIMA
Podesite štopericu na dvije minute. Trebat će vam i dvije kocke te krumpir. Bacite kocke. Tko dobije broj 7 ili veći taj mora krumpir proslijediti onom pored sebe. Igra traje dvije minute!

TENISKI TIM ZA KOORDINACIJU
Za vrlo male bebe tenisku lopticu omotajte konopcem i zavežite uz kvaku. Pustite bebu da pokreće loptu. Dijete će uživati jer se nešto događa, ali i razvijati koordinaciju ruku i očiju te osjećaj za dubinu.

BROJALICE OD ČAŠA I POKLOPACA
Za bebu pripremite plastičnu čašu i nekoliko čepova. Neka ubacuje čepove u čašu. Tako će razvijati koordinaciju ruku i očiju te osjećaj za veličinu, a brojite li dok čepovi padaju, dijete će kasnije lakše naučiti brojati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju