Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pandemijska Noć muzeja: 2021. godine održava se u digitalnom okruženju - prijave su otvorene

Pandemijska Noć muzeja: 2021. godine održava se u digitalnom okruženju -  prijave su otvorene

Događanja će se održavati online, osim na onim lokacijama koje mogu biti na otvorenom. Organizatori će omogućiti publici da virtualno uživa u pripremljenim događanjima

VIDEO

Sudjelovanje u jednoj od najpopularnijih kulturnih manifestacija Noć muzeja u Hrvatskoj prijavljuje se od 8. do 21. siječnja na njihovoj internet stranici, a održava se 29. siječnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Interaktivni muzej Miraikan u Tokiju posjetiteljima dočarava što nas čeka u budućnosti.

Pokretanje videa...

Muzej Miraikan 01:41

- Proteklih 15 godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći - podsjeća organizator, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako to zbog pandemije i posebnih epidemioloških uvjeta ove godine nije moguće, događanja će se održavati online, osim na onim lokacijama i sadržajima koje mogu biti na otvorenom, ponovno u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U okolnostima kada se većina kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalne kanale i nakon konzultacija s muzejskom zajednicom, u HMD-u je odlučeno a će se i Noć muzeja prilagoditi novim okolnostima.

Planovi za otvaranje muzeja u 2021. godini diljem svijeta
Planovi za otvaranje muzeja u 2021. godini diljem svijeta

Kako je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori njezinog šesnaestog izdanja nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima, poručuju iz Društva.

Zbog specifične situacije neće biti programske knjižice, plakata ni banera, budući da će svi prijavljeni programi biti vidljivi na digitalnoj platformi Noći muzeja 2021.

Zagreb:  Noć muzeja u Muzeju  za umjetnost i obrt

Hrvatska televizija, kao dugogodišnji partner manifestacije, pripremit će posebnu emisiju na svom prvom programu i koristiti materijal koji će biti na digitalnoj platformi.

Predstavit će se i rezultati ankete provedene u muzejskoj zajednici o  tome kako su muzeji odgovorili na 'lockdown' i otvaranje prema digitalnim kanalima komunikacije, ali i općenito na krizna vremena, otežana i potresima u Hrvatskoj koji su oštetili brojne muzeje i kulturno-povijesnu jezgru.

Od prvog izdanja 2005. godine do danas Noć muzeja zabilježila je skoro 3.5 milijuna posjetitelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise