Lifestyle

Komentari 0

Pankerica u duši: V. Westwood danas je navršila 80 godina

Pankerica u duši: V. Westwood danas je navršila 80 godina

Slavna dizajnerica koja je osobno sudjelovala u kreiranju pankerskog stila tijekom sedamdesetih godina prošloga stoljeća može se pohvaliti kreativnim radom koji je uvijek podizao prašinu

Vivienne Westwood jedna je od onih autora koji smatraju da je odijevanje način komunikacije, a kod nje su poruke izuzetno 'glasne'.

Kroz dekade rada ova je kreativna Britanka sudjelovala u niz ekoloških akcija i onih za zaštitu planeta, dok je buntovan stil od početaka punk supkulture dio njezina rada i izričaja.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Andreas Kronthaler, umjetnik i podrška u dizajniranju, njezin je suprug te je mlađi od Vivienne čak 25 godina. U braku su od 1993. godine.

Westwood je majstorica u konstrukciji, a u oblikovanju odjeće koristi elemente kao što su korzeti, krinoline, tehnike visoke mode, ali i punk te često naglašava karirani motiv. Ističe i elemente kraljevskog karaktera, kao što su krune i tijare.

Tradicionalni škotski uzorak donosi na skulpturalnim kreacijama, kao i onima više dnevnog štiha.

Iako ima 80 godina, dizajnerica ne usporava s radom. Ona i Andreas zajednički donose kolekcije koje su i dalje efektne, dramatične i teatralne, čime je Westwood dizajnerica koja se godinama drži svoje buntovne, super inovativne stilske priče.

Najčitaniji članci