Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Papirnati ručnici paze da suđe ne hrđa i brzo čiste otvarače

Papirnati ručnici paze da suđe ne hrđa i brzo čiste otvarače
1

Uz pomoć papirnatog ručnika premasnu juhu možete u tren oka pretvoriti u krepku, pripremiti prženu slaninu bez pranja pećnice ili provjeriti starost sjemena

VIDEO

Papirnati su ručnici prva pomoć u kućanstvu - mogu biti i “kuhari”, “treneri”... Uz pomoć papirnatog ručnika premasnu juhu možete u tren oka pretvoriti u krepku. Na dno cjedila jednostavno stavite papirnati ručnik te preko njega procijedite juhu. Sav višak masnoće ostat će na ručniku te će juha ponovno biti bistra. Navlažite li komad papirnatog ručnika te prijeđete njime preko klipa svježega kukuruza, on će u jednom potezu očistiti s njega sve svilene niti te će u tren oka biti spreman za kuhanje ili pečenje. 

Naoko običan komad upijajućeg papira spriječit će i da kruh nakon odmrzavanja bude gnjecav. Prije no što ga zamrznete, u vrećicu s kruhom stavite komad papirnatog ručnika. On će, kad kruh budete odmrzavali, upijati višak vlage te će kruh iz zamrzivača biti svjež, kao da je sada izvađen iz pećnice. Papirnati će ručnici produljiti i rok trajanja voću i povrću u hladnjaku. Ladicu hladnjaka ili posudu u kojoj držite povrće i voće obložite papirnatim ručnicima. 

Papir će upiti vlagu koja je krivac za prebrzo truljenje voća i povrća te će i čišćenje ladice hladnjaka biti mnogo jednostavnije i brže.

Brzo i sigurno čišćenje otvarača

Kako masne nakupine s oštrice kotačića otvarača za konzerve ne bi dospjele u hranu, naslonite kotačić uz rub papirnatog ručnika, preklopite ručku otvarača te okrećite ručicu kao kad otvarate konzervu i papirnati će ručnik očistiti sve masnoće.

Pržena slanina bez pranja pećnice 

Na dno mikrovalne stavite dva papirnata ručnika. Složite na njih kriške slanine te ih prekrijte s još dva ručnika. Uključite na najjače na minutu. Ponovite koliko puta treba da slanina postane hrskava. Bacite papirnate ručnike i pećnica će biti čista.

Papir pazi da posuđe ne hrđa 

Da biste tavu i lonce od lijevanog željeza spasili od hrđanja, nakon pranja u čisto posuđe stavite po list papirnatog ručnika koji će upiti zaostalu vlagu. Prije no što ih spremite na police, papirnate ručnike stavite i između lonaca i poklopaca. 

Testirajte sjeme prije sijanja 

Ako niste sigurni je li preklanjsko sjeme još živo, navlažite dva papirnata ručnika i stavite na njih nekoliko sjemenki te ih pokrijte s još dva lista. Tijekom dva tjedna ručnike održavajte vlažnima. Ako većina proklija, posijte ostatak sjemena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa