Lifestyle

Komentari 13

Parovi koji zajedno žive prije braka nezadovoljni su seksom

Parovi koji zajedno žive prije braka nezadovoljni su seksom

Manje seksa obilježava prvu godinu braka kod parova koji su htjeli isprobati mogu li uopće živjeti zajedno. Situacija se poboljšava, ali tek nakon četiri godine

Velika većina parova odlučuje se isprobati zajednički život prije nego stupe u brak te ne žele čekati dan vjenčanja kako bi se uselili u zajednički dom. 

I dok bračni terapeuti pozdravljaju trend zajedničkog života prije braka, on zapravo može biti poguban za - seksualni život. 

Nedavna studija objavljena u časopisu The Journal of Sex Research otkrila je da su parovi koji su živjeli zajedno prije vjenčanja imali manje seksa u prvoj godini braka i nižu stopu seksualnog zadovoljstva u odnosu na one koji nisu živjeli zajedno. Istraživači su također otkrili da ako je par uspio ostati u braku barem četiri godine, problemi su obično nestajali sami od sebe. Parovi iz istraživanja su u prosjeku bili u kasnim dvadesetima.

Studija je pratila stopu seksualnog zadovoljstva tijekom prve četiri godine braka i razmotrila sve čimbenike koji mogu utjecati na seksualni život para, čak i rađanje djece prije formalnog ulaska u brak. 

Koliko dugo ste izlazili?

Otkriveno je i da parovi koji su izlazili obično godinu dana ili više godina, također su imali manje seksa i on je bio lošiji u prvoj godini braka. Zanimljivo, ako je par imao djecu koja su rođena prije sklapanja braka, to nije imalo značajnijeg negativnog utjecaja na seksualni život para u prvoj godini braka. 

Nije sve tako crno 

Parovi koji su živjeli prije braka zajedno, ne moraju nužno završiti loše. Zadovoljstvo seksom i njegovom učestalosti dolazi nakon četiri godine braka. Za parove koji su imali djecu prije četvrta godina braka obilježila je vrijeme kad su počeli češće seksati.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci