Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Partijali ste jučer? Isprobajte prirodne lijekove za mamurluk

Partijali ste jučer? Isprobajte prirodne lijekove za mamurluk

Mamurluk je obično popraćen groznim simptomima, poput glavobolje, vrtoglavice, drhtavice i mučnine. Zato vam donosimo super prirodne namirnice i recepte koji će ukloniti taj užasan osjećaj

1. Đumbir

Čaj od đumbira pomaže kod mamurluka i mučnine. Smanjuje osjećaj boli i uznemirenosti u trbuhu. Za mučninu je dobar i ušećereni đumbir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:40

2. Pijte voćne sokove.

Postoje  dokazi da fruktoza - šećer u voću - sagorijeva alkohol. Fruktoza podiže razinu šećera u krvi, koju alkohol spušta. No, budite oprezni, kako ne biste potaknuli nagle promjene šećera u krvi. 

3. Limeta

Baš kao i limun, limeta je odlična u borbi protiv mamurluka. Probajte popiti dvije čajne žličice svježe iscijeđenog soka od limete ili nekoliko kapi tog soka dodajte u žlicu meda. Razliku ćete odmah uočiti, posebice ako to učinite čim se probudite jer će vam razbistriti um.

Švedski znanstvenici osmislili su gel koji spašava od mamurluka
Švedski znanstvenici osmislili su gel koji spašava od mamurluka

4. Crna limunada

Sastojci: sok od 2 limuna, 1 litra vode, 1 mala žlica aktivnog crnog ugljena, 2 žlice javorova sirupa

Priprema: Sve sastojke dobro promiješajte pa popijte limunadu. Inače, aktivni ugljen daje se ljudima nakon što su se otrovali nečim. On ima sposobnost na sebe vezati otrov.

Bila je pijana, a alkohol ne pije: Crijeva joj ga sama stvaraju
Bila je pijana, a alkohol ne pije: Crijeva joj ga sama stvaraju

5. Pileća juha

Sastojci: 500 g piletine, 3 mrkve, korijen celera, 3 korijena peršina, 1/2 korabice, manja krumpira, list kelja, svježi peršin, jaje, malo griza, sol, papar

Priprema: Povrće ogulite, a pile narežite na komade. U veći lonac stavite piletinu i povrće, dodajte sol i papar te sve kuhajte oko sat vremena. Pred kraj kuhanja u posudicu stavite jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješate gustu smjesu. Ostavite da stoji pet minuta. Ako volite tvrđe noklice, umiješajte više griza.

Kad su piletina i povrće skuhani, ukuhajte noklice. Žličicom zagrabite mali komad smjese za noklice te je uronite u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovite dok ne potrošite cijelu smjesu. Ostavite da se juha s noklicama kuha dodatnih deset minuta i spremna je za posluživanje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života