Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
28 komentara

Partner vas je počeo živcirati? Evo što onda trebate napraviti

Kako biste se sjetili onih osobina koje su vas u početku privukle kod partnera, zapišite ih na papir. Na primjer, ako sad mislite da je priljepak, zapišite ono obrnuto - da je osjećajan

Foto: Dreamstime
28 komentara

Sociolozi sa Sveučilišta u Kaliforniji odgovorili su na pitanje zašto nas ono zbog čega smo se u nekog zaljubili nakon nekog vremena počinje živcirati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Privukao vas je jer je uspješan, a sad mislite da je radoholičar, dok se djevojka od organizirane pretvorila u “kontrol-frika”. Pod vodstvom sociologinje Diane Felmlee znanstvenici su ovo nazvali - partnerski paradoks.

On nastaje kad u vezi završi faza idealiziranja partnera jer za svaku osobinu koja nas je privukla postoji suprotna koja nas odbija. Što se češće s tim osobinama susrećemo, to one postaju dosadne, kažu stručnjaci, a paradoks će više osjećati oni koji misle da iz veze dobivaju manje no što zaslužuju.

Foto: Dreamstime

Dominaciju nekad treba i ublažiti

Ako ste vrlo neovisni, partneru dajte na znanje da ga ipak nekad trebate kako biste svoju najistaknutiju osobinu malo ublažili, savjetuju stručnjaci.

Zapiši pa ćeš se ponovno zaljubiti

Unhappy married couple after cheating at home DRUGA STRANA LJUBAVI Pet navika kojima ćete otjerati partnera i iz najstabilnije veze

Kako biste se sjetili onih osobina koje su vas u početku privukle kod partnera, zapišite ih na papir. Na primjer, ako sad mislite da je priljepak, zapišite ono obrnuto - da je osjećajan. Ovako ćete se, tvrde znanstvenici, ponovno zaljubiti.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message