Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pazite ako u sušilicu stavljate eterična ulja - može sve izgorjeti

Pazite ako u sušilicu stavljate eterična ulja - može sve izgorjeti

Mnogi vjeruju da u sušilicu rublja mogu dodati bilo koje eterično ulje kako bi postigli prekrasni miris, no nije sve tako jednostavno. Treba paziti na više stvari

VIDEO

Što vas može usrećiti više od toga kad izvadite toplu odjeću iz sušilice koja odmah može u ormar? Možda jedino to da izvadite toplu odjeću koja miriše na polja lavande na Hvaru.  

POGLEDAJTE VIDEO: Kako sušiti rublje da ne ugrozite zdravlje

Pokretanje videa...

Sušenje rublja 00:21

Mnogi vjeruju kako postoji jednostavan način za to, dodati nekoliko kapi esencijalnih ulja u sušilicu. No budite oprezni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Happy housewife woman in laundry room with washing machine

Naime, različita eterična ulja imaju različitu temperaturu na kojoj isparavaju, a nakon što se stvori dovoljna količina pare u zraku, postoji opasnost od toga da se - zapale. Ukratko, jednom kad su izložena previsokim temperaturama, postoji potencijalna opasnost od požara. Zbog toga je važno provjeriti koja točka taljenja odgovara svakom pojedinom ulju. 

- U prosjeku, to je oko 57-60 stupnjeva, pa koristim ulja koja imaju talište bliže 90-100 stupnjeva, što bi trebalo biti opće pravilo, kaže  obiteljska liječnica dr. Sarah Villafranco. Dodaje kako su među uljima s točkom taljenja iznad 80 stupnjeva ulje sandalovine, Palmarosa i  Cedar, dok bi trebalo izbjegavati one s niskom točkom taljenja, među kojima su sva ulja iz obitelji metvice, citrusa (limun, limeta, bergamot, divlja naranča) i eukaliptus, piše portal MindBodyGreen. 

tired woman housewife ironing clothes iron in laundry

Nakon što odaberete ulje, treba ga koristiti vrlo štedljivo, odnosno ne više od dvije do tri kapi. Preporuka je da ga dodate u kuglu za sušenje za višekratnu upotrebu, umjesto da ulje stavite direktno u mašinu. 

- Vrlo je važno koristiti visokokvalitetna esencijalna ulja, jer ako nisu, ni informacije o točki taljenja možda neće biti precizne, što može biti problem - dodaje Villafranco. Napokon, ne zaboravite da neka ulja mogu izazvati iritaciju, posebno kod ljudi s osjetljivom kožom. Dakle, odjeća vam može izazvati osip na koži, upozorava.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru