Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Pernica ne mora biti najveća, ali važno je da je organizirana

Pernica ne mora biti najveća, ali važno je da je organizirana
1

U pernici je potrebno da budu barem dvije olovke, šiljilo, gumica, ravnalo, flomasteri. U torbi trebaju biti škare i ljepilo. U kutiji za likovni mališani moraju imati vodene bojice, kistove, čašu, krpice, podlogu...

VIDEO

Osim školske torbe, tu je  brojni pribor koji treba kupiti prije početka školske godine. Roditelji vole, posebno prvašića, da pamte ugođaj novog trenutka u tome malom životu, nove stepenice u odrastanju.

Knjige i bilježnice mališanima neka budu omotane u prozirnu plastiku ili samoljepljivu prozirnu foliju. Učeniku je teško prepoznati koji je koji predmet ako ne vidi sliku naslovnice knjige. Osim prvih deset dana naučite učenika da sam slaže torbu po rasporedu koji dobije u školi.

knjizara

Naučite li đaka da ćete uvijek vi to raditi, izrazit će bijes i nezadovoljstvo u 4. razredu kad ćete vi od njega tražiti da to preuzme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebnu pozornost treba obratiti pri kupnji pernice. Roditelji često kupe najveću, ali to je velika pogreška. U velikim pernicama učenici se nikako ne snalaze. Uz sve to velika pernica zauzima jako puno prostora u torbi. U pernici je potrebno da budu barem dvije olovke, šiljilo, gumica, ravnalo i flomasteri.

skola

Za likovni će biti potrebna kutija s imenom i prezimenom djeteta u kojoj trebaju biti vodene boje, kistovi, uljane pastele, čaša, krpica, podloga i neka stara majica da se dijete ne zaprlja.

knjizara

INFORMATIVKA

Važna veza između vas i učitelja/učiteljice. Na naslovnu stranicu napišite sve potrebne podatke o djetetu, vaše brojeve mobitela, broj osobe koja dolazi po dijete. U informativci će pisati svi važni podaci koji su bitni za vašeg školarca. Informativka je također bilježnica u kojima ćete vi pisati učitelju/učiteljici ako će biti potrebe. Informativka je dvosmjerna komunikacija i kao takvu je i koristite.

SPORTSKA OPREMA

Većina učitelja zamoli roditelje opremu za TZK, koja se sastoji od kratkih hlačica (plavo/crveno, ali to ne traže svi) i bijele majice. Uz sve to potrebne su određene tenisice. Svaki učitelj će obavijestiti koji pribor je potreban za likovnu kulturu. Sav nabrojani pribor složite u kutiju od cipela, označite kutiju i pribor imenom djeteta. Kutiju možete oblijepiti ukrasnim papirom da je dijete lakše prepozna.

U današnjem broju 24 sata čeka vas prilog Opet škola

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno