Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet dizajnerskih izbora koji čine vaš dom puno lakšim za čišćenje

Pet dizajnerskih izbora koji čine vaš dom puno lakšim za čišćenje

Ako kod čišćenja želite brzo doprijeti do teško dostupnih mjesta, najbolje je da o tome razmišljate prije nego uredite svoj dom. Jednostavno birajte namještaj koji će vam olakšati čišćenje u svakom pogledu

VIDEO

Obično dizajniramo i uređujemo svoje domove tako da odgovaraju našem osjećaju za stil - a tada ti odabiri dekora diktiraju naše rutine čišćenja. Jednom tjedno brišemo prašinu s otvorenih polica i svakodnevno brišemo mramornu ploču. Ali što ako bi taj proces bio obrnut? Što ako bismo dizajnirali svoje domove tako da ih učinimo lakšima za čišćenje? Ako je vaš cilj imati kuću koja zahtijeva vrlo malo vremena provedenog u čišćenju, slijedite savjete u nastavku koji će vam pomoći to i ostvariti.

14 kućnih poslova na koje ne trebamo gubiti toliko vremena
14 kućnih poslova na koje ne trebamo gubiti toliko vremena

POGLEDAJTE VIDEO: Par transformirao školski bus u dom

Pokretanje videa...

Par transformirao školski bus u dom 01:57

1. Odlučite se za povišeni namještaj

Kada kupujete dvosjede, ormariće, pomoćne stoliće i ostale vrste namještaja, tražite one s povišenim nogama. Još bolji izbor su ormarići koji se pričvršćuju izravno na zid i 'lebde' iznad tla. Na taj ćete način moći lako usisati ili pomesti ispod njih. Za rutinu čišćenja bez ruku, uložite u robotski usisavač koji može očistiti sve umjesto vas.

2. Odaberite radnu površinu koja se lako čisti

Pri odabiru radne površine, obratite pažnju na dizajn i trajnost. Nabavite materijal za radnu površinu koji će vam dati oboje. Odaberite porculanske ploče ili one mramornog uzorka koje unose stil u prostor, a dizajnirane su tako da traju godinama. Oboje se također obrišu sapunom i vodom i ne zahtijevaju stalno održavanje.

3. Odaberite pravi završetak boje

Ako imate neuredne kućne ljubimce ili malu djecu koja će vjerojatno ostavljati prljave otiske prstiju i tragove bojica na zidovima, izbjegavajte mat premaze. Umjesto toga, odlučite se za sjajniji završni sloj boje koja će izgledati dobro (npr. zid bijele boje i polusjajni premaz kao završni sloj). Na ovakvim sjajnim površinama lakše će se obrisati prljavština.

Štedljiva mama dijeli savjete: Kako stvari dobiti besplatno?
Štedljiva mama dijeli savjete: Kako stvari dobiti besplatno?

4. Odaberite trajni kauč ili dvosjed

Kada tražite kauč koji se lako čisti, presvlake će tu učiniti dio posla. Također, kožu je lako očistiti - samo se pobrinite da odmah obrišete proliveno i održavate ju premazima jednom godišnje. Ako pak više volite one od tkanine, potražite one s tretmanima koji odbijaju mrlje ili mikrofibrom otpornom na mrlje. U suprotnom odaberite kauč s presvlakom kako biste mogli baciti pokrivač u perilicu kad god ga treba osvježiti. Uzmite u obzir da će tamnije boje bolje sakriti mrlje, ali možda neće biti najbolja opcija ako imate kućnog ljubimca s bijelim krznom.

5. Preskočite otvorene police

Elegantno stilizirane police izgledaju lijepo na Instagramu, ali u stvarnosti zahtijevaju puno dodatnog čišćenja. Za bržu rutinu čišćenja držite se staklenih prednjih ormarića kako biste mogli pokazati svoje omiljene predmete, a pritom ih zadržati bez prašine, piše Real Simple.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam