Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
29 komentara

Mjesta na tijelu na kojima baš nikad ne bi smjeli nositi parfem

Nanošenje parfema je mnogim ženama jedan od ljepših trenutaka u jutarnjem spremanju - jer tko ne voli miris 'kreveta od ruža' ili bilja koje podsjeća na zavođenje ili ljeto

Fotolia
Foto: Fotolia
29 komentara

Kao što svaki ljubitelj parfema zna, moguće je s njim pretjerati, ali i raspršiti ga na kriva mjesta. A ovo su mjesta na tijelu kraj kojih parfem ne bi trebao doći blizu:

Beautiful Woman Putting Mask On Long Wet Hair. Hairbrushing | Autor: Ihor Pukhnatyy Foto: Ihor Pukhnatyy

Kosa

Kosa prirodno apsorbira mirise, zbog čega se u početku može činiti kao dobra ideja raspršiti miris po njoj. No, parfemi na bazi alkohola mogu isušiti kosu, pogotovo ako ga prskate izravno na nju. Umjesto toga, Cosmopolitan predlaže prskanje parfema na četku za kosu, kako bi se izbjegla oštećenja ili ispucali vrhovi. 

Foto: Dreamstime

Ruke

Dok je nanošenje parfema na zapešće jedan od najpopularnijih načina za miris nosite cijeli dan, ako se slučajno nađe na vašim rukama, može kožu učiniti suhom i izazvati pucanje, čak i krvarenje. Osim toga, ako slučajno protrljate oči s parfemom na rukama, vjerojatno će izazvati peckanje i iritaciju.

Foto: Dreamstime

Pazusi

Prskanje mirisa ispod pazuha predstavlja još jedan potencijalni uzrok iritacije. Interakcija između parfema i znojnih žlijezda ispod pazuha može rezultirati svrbežom i peckanjem.

Man and his dog doing renovation work at home IZBJEGNITE IH 10 najčešćih grešaka koje se mogu dogoditi kod renovacije

Genitalije

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Slično kao i na pazusima, prskanje parfema u blizini intimnog područja također može dovesti do isušivanja kože. A mirisi mogu i iziritirati vaginu i uzrokovati upalu, svrbež i bol, piše Reader's Digest

Umjesto toga...

Najbolja mjesta za špricanje parfema su pulsne točke na tijelu, uključujući zglobove, vrat i stražnji dio koljena, jer su to mjesta na kojima parfemi koji emitiraju toplinu neće iritirati kožu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message