Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet vrlo jednostavnih načina za uklanjanje boje za kosu s kože

Pet vrlo jednostavnih načina za uklanjanje boje za kosu s kože

Maslinovo ulje posebno se preporučuje onima s osjetljivom kožom koji žele spriječiti naknadnu iritaciju kože. Ono bi čak i moglo omekšati kožu dok skidate mrlju što je dvostruka dobit

VIDEO

Relativno jednostavan način da drastično promijenite svoj izgled je promjena boje kose, ali za one koji stalno koriste boju za kosu, postoji jedan veliki problem koji se pojavljuje u posljednjem trenutku bojanja: kako ukloniti zalutalu boju s čela, vrata ili uha?

POGLEDAJTE VIDEO: Tužba zbog uništene kose

Pokretanje videa...

Bizarna parnica u Rijeci: žena tužila frizerku zbog oštećene kose, sud zaključio da joj je povrijeđena osobnost VIDEO

Koliko god bili oprezni prilikom bojanja kose, boja neizbježno dospije i na kožu što kasnije ružno izgleda, a prilično teško se i skida. Ponekad boja za kosu čak može dovesti do ozbiljnih kožnih alergija ili iritansa. Srećom, postoje jednostavni načini pomoću kojih ćete ukloniti neželjenu boju s kože. 

Pogledajte ovih 5 jednostavnih načina da se riješite mrlja boje kose s kože.

1. Koristite maslinovo ulje

Maslinovo ulje može pomoći u uklanjanju mrlja od boje s vaše kože djelujući kao organsko i prirodno sredstvo za čišćenje. 

Maslinovo ulje posebno se preporučuje osobama s osjetljivom kožom koje žele spriječiti naknadnu iritaciju kože. Ono bi čak i moglo omekšati kožu dok skidate mrlju što je dvostruka dobit. 

Umočite vatu u maslinovo ulje i lagano istrljajte mjesto na koži na kojem se nalazi mrlja. Ostavite neko vrijeme ulje na koži pa ga potom isperite mlakom vodom. 

Ovih 7 boja za kosu idealne su za zimu: Od hladnih do smeđih
Ovih 7 boja za kosu idealne su za zimu: Od hladnih do smeđih

2. Koristite alkohol

Trljanje alkoholom može biti grubo rješenje za one sa suhom, nadraženom i osjetljivom kožom, ali oni koji mogu podnijeti alkohol na koži mogu ga koristiti za skidanje mrlja od boje. 

Jednostavno stavite malu količinu tekućeg sapuna i alkohola na vatu, a zatim pažljivo nanesite smjesu na mrlju. Nakon toga dobro isperite područje toplom vodom i sapunom.

3. Koristite pastu za zube

Pasta za zube može pomoći u ispiranju mrlja od boje kose na vašoj koži. Zbog svoje blage abrazivnosti, pasta za zube može pomoći da se riješite mrlje bez iritacije kože. 

Kako biste postigli najbolje rezultate, savjetujemo vam da mjesta s mrljama od boje očistite bijelom gustom pastom za zube, ne onom s gelom. 

Koristite vatu ili prste da nanesete pastu za zube na mrlju. Ostavite da djeluje 5 do 10 minuta te potom pastu lagano umasirajte u kožu i isperite vodom. 

Frizer otkrio genijalne trikove da boja za kosu potraje dulje
Frizer otkrio genijalne trikove da boja za kosu potraje dulje

4. Koristite sredstvo za skidanje šminke

Sredstvo za skidanje šminke svi već imamo kod kuće. Vodootporno sredstvo za skidanje šminke može biti vrlo korisno za brisanje tvrdokornih mrlja boje s kože.

Nježniji je od odstranjivača laka za nokte i drugih proizvoda s alkoholom jer je dizajniran za lice, na kojem je koža tanja i osjetljivija.

5. Koristite kombinaciju sredstva za pranje posuđa i sode bikarbone

Pinkvilla piše da kao zadnju opciju koristite sodu bikarbonu koja prodire dublje u kožu i sredstvo za pranje posuđa koje može pomoći u otapanju boje. 

Od sastojaka napravite gustu pastu te ju rukama nanesite na mrlju na koži. Kružnim pokretima nježno masirajte to područje. Koristite toplu vodu za ispiranje smjese s ruku.

Ove su se tehnike pokazale uspješnima u uklanjanju mrlja od boje za kosu s kože, ali ipak savjetujemo provođenje testa na koži ruke prije nego što ih nanesete na veću površinu kože.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje