Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Pet znakova koji otkrivaju da ste spremni 'dići sidro' iz veze

Pet znakova koji otkrivaju da ste spremni 'dići sidro' iz veze
1

Mučne svađe uvijek oko istih tema, razlike u potrebama i očekivanjima, provođenje sve više vremena izvan doma i promatranje drugih otkrivaju da je odnosu došao kraj

VIDEO

Partner koji vam je nekoć izazivao osmijeh na licu u posljednje vrijeme uzrok je grča u vašem želucu? Moguće je da ste došli do faze odnosa u kojoj  i dalje osjećate ljubav te privrženost, ali ne možete odgonetnuti je li to samo navika ili doista ima li smisla spašavati taj odnos.

Čessto nakon prekida dugogodišnjih veza bivši partneri žale što je nisu okončali ranije, jer su i prije slutili kako taj odnos nema budućnosti. Ako volite sebe i svog partnera, trebali biste objektivno sagledati situaciju, biti iskreni jedno prema drugom i napraviti hrabru odluku koja će vas osloboditi i pružiti vam priliku da imate ljubav koja zaista funkcionira.

Rastužuje više nego usrećuje

Sretan i zdrav ljubavni odnos trebao bi većinu vremena biti izvor smirenja, ugode i sreće. Naravno da i dobre veze uključuju povremene svađe, no ako se nakon njih dugo osjećate tužno, uzrujano ili tjeskobno, to je očit znak da ta veza ne funkcionira.

Ono što ste nekoć voljeli sada vas živcira

Suprotnosti se privlače, ponajprije zbog snažne seksualne kemije koja nastaje kao rezultat efekta "zabranjenog voća". No tijekom vremena te razlike stvore nataloženo nezadovoljstvo. Mnogo puta prerazličiti partneri žele razumjeti, ali nisu u stanju shvatiti što onog drugog smeta jer nemaju sličan način razmišljanja, stavove, pa ni potrebe. Kao rezultat oba se partnera osjećaju iscrpljeno i neshvaćeno te se međusobno optužuju za loš odnos. Velike karakterne i odgojne razlike ne mogu se prevladati, osim ako se netko od partnera promijeni, što je u praksi vrlo teško i dugotrajno.

Radije biste bili negdje drugdje nego kod kuće

U počecima odnosa ili zajedničkog života, zaljubljeni par nastoji što više slobodnog vremena provesti zajedno. Iako ta potreba slabi sa stažem veze, ona je i dalje velik pokazatelj u kojem je stadiju veza. Ako osjećate da vas partner izbjegava, stvara obaveze koje vas ne uključuju ili svakog dana kasnije dolazi kući, ili vi činite to isto, osvijestite problem u donosu. Apatija i manjak brige za drugoga i njegovo vrijeme daje vezi još goru prognozu nego svađe i zamijeranja.

Uvijek se svađate oko istih stvari

Jedan od najvažnijih pokazatelja uspješnosti neke veze je mogućnost rješavanja konflikta i pronalaska zajedničkog rješenja.

Svađate li se uvijek iznova oko istih stvari s vrlo malo napretka, to je još jedan znak da temeljni dijelovi vaših karaktera ne odgovaraju. Tako, koliko god se iz ljubavi trudili napraviti kompromis, naposljetku ćete još više zamjerati sebi jer niste bili dosljedni. Najbolje je rješenje pružiti priliku za pronalazak nekoga tko vam više odgovara te se zbog njega ne morate mijenjati niti vi, a niti druga strana.

Oko vam "luta"

Dok smo zaljubljeni, svoju pažnju fokusiramo na izgled i privlačnost partnera, iako smo sposobni primijetiti i druge privlačne "primjerke" iz naše okoline. No ako se često "uhvatite" u razmišljanju o drugima, sanjarenju o poljupcima ili dodirima te flertujete više nego što je tipično za vas, to je indikativan znak da ste spremni krenuti dalje koliko god vam to bilo teško priznati. Nakon prekida ne treba srljati u nove veze, ali ideja da vas netko drugi može privući vrlo je ohrabrujuća u odluci o prekidu.

Rastanite se dostojanstveno

Primijetite li te znakove kod sebe, pokušajte poštovati partnera, sebe i ono lijepo što ste zajedno dijelili. Otvoreno razgovarajte s partnerom kako biste se imali mogućnosti rastati kao prijatelji, savjetuju psiholozi. Ne očekujte da ćete partnera automatski prestati voljeti, već pustite da vrijeme učini svoje, a vi zadržite lijepe uspomene na prošlo vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje