PhysioKids Centar: Stručna podrška u procjeni i razvoju djece kroz individualan pristup | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

PhysioKids Centar: Stručna podrška u procjeni i razvoju djece kroz individualan pristup

PhysioKids Centar: Stručna podrška u procjeni i razvoju djece kroz individualan pristup
12

Kada su u pitanju zdravlje i razvoj djece, svaka majka, kao i ona koja to planira postati, uvijek ima milijun pitanja i briga kako kroz trudnoću tako i kada beba stigne doma

VIDEO

Koliko pitanja svaki roditelj može imati o razvoju djece, a i koliko je pravilna vježba važna, najbolje zna Ana Benković, magistra fizioterapije i vlasnica PhysioKids Centra, nove destinacije za stručnu procjenu i podršku u motoričkom razvoju djece od najranije dobi. 

S razumijevanjem važnosti pravilnog razvoja dječjeg tijela i uma, PhysioKids Centar nudi stručnu procjenu i podršku kroz individualne tretmane i grupne programe od samog rođenja bebe do odrastanja, kako za zdrave bebice tako i za one s određenim neurološkim ili motoričkim izazovima.  

"U PhysioKids Centru, svako dijete je posebno i zaslužuje najbolju podršku u svom putovanju ka optimalnom motoričkom razvoju", ističe Ana Benković. "Naša misija je ne samo pružiti terapiju, već i educirati i podržati roditelje u svakom koraku njihovog roditeljstva pa čak i prije dolaska bebe kada je već moguće pohađati Baby Handling edukacije, a sve u cilju kako bi dolazak bebe doma prošao što bezbolnije."

Baby Handling 

Baby Handling nije samo tehnika; to je prilika da se stvori posebna veza između roditelja i djeteta, potičući osjećaj sigurnosti i povjerenja. Na taj način roditelji uče kako pravilno komunicirati s bebom i podržati njezin prirodni razvoj, stvarajući temelj za zdrav i sretan život time sprečavajući eventualne probleme s mišićima i zglobovima u kasnijoj dobi.." 

Grupni programi za motorički razvoj 

Nadalje, PhysioKids Centar nudi i grupne programe, za bebe i veću djecu, posebno osmišljene za razvoj motorike koji su od vitalnog značaja za sveukupni razvoj djeteta. Grupni programi naglašavaju važnost socijalizacije, timskog rada i razvoja motoričkih vještina, ključnih za buduće uspjehe u sportu i svakodnevnom životu. Stručno vođeni programi pružaju poticajno okruženje u kojem djeca mogu uživati jer upravo kroz igru i pomno osmišljene interaktivne programe razvijaju svoje motoričke vještine i postižu optimalan tjelesni razvoj. 

Neurorazvojna procjena i terapije 

Ana, osim što ima više od 10 godina iskustva u rehabilitaciji i vježbama djece, svoju edukaciju je nadogradila i s dva najvažnija tečaja za dječji razvoj - Bobath koncept i Vojtu uz koje će Centar nuditi i MAES i Emmet tehniku rehabilitacije. 

Upravo zahvaljujući tim tečajevima i višegodišnjem usavršavanju, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, Physio Kids centar će osim grupica za Baby Handling i učenja pravilnog puzanja, imati i individualne terapije za neurorizičnu djecu te djecu s cerebralnom paralizom, mišićnom distrofijom, spinom bifidom, Downovim sindromom, pretrpljenim moždanim udarom, kao i svim drugim neurološkim dijagnozama. 

Kao najveću zabludu u dječjoj rehabilitaciji, Ana ističe, da je svakako opće mišljenje da na vježbice trebaju odlaziti samo djeca s određenim motoričkim poteškoćama, kada je istina da je zapravo svakom djetetu preporučljivo ići na individualno prilagođene vježbice i aktivnosti kako bi se postigao optimalan motorički razvoj djeteta i spriječile moguće komplikacije u pubertetu i odrasloj dobi. 

Njihova posvećenost, stručnost i ljubav prema dječjem zdravlju čine ih pravim odabirom za sve koji žele osigurati najbolji početak i nastavak života za svoje najmanje.

PhysioKids Centar poziva sve roditelje koji žele najbolje za svoju djecu da ih posjete i upoznaju s njihovim uslugama. Za više informacija i zakazivanje termina, posjetite njihovu web stranicu www.physiokids.hr

12
| Foto: PhysioKids Centar
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Djevice će uploviti u novu vezu, a Bikovi pokrenuti privatan posao
od 16. do 22. lipnja

Veliki tjedni horoskop: Djevice će uploviti u novu vezu, a Bikovi pokrenuti privatan posao

Od 18.6. Ribe će intenzivno izlaziti i družiti se s prijateljima te u takvom ozračju sresti zanimljivu osobu. Nadomak su flertu koji će se brzo pretvoriti u zavođenje, strast i ljubav
Idemo kvizaši! Pokažite koliko znate u novom nedjeljnom kvizu
25 PITANJA

Idemo kvizaši! Pokažite koliko znate u novom nedjeljnom kvizu

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...