Lifestyle

Komentari 1

Pionir lepršavog stila za vruće dane: Emilio Pucci potpisao je neke od najljepših kreacija

Pionir lepršavog stila za vruće dane: Emilio Pucci potpisao je neke od najljepših kreacija

Intenzivne boje, snažan print i općenito koloristički efektan stil zasluga su Talijana koji je živio od 1914. do 1992. godine. Obilježio je dekade raskošne mode kojom se i danas inspiriramo, naročito ljeti

Mediji su ga prije pola stoljeća prozvali 'pionirom printa'. I danas imamo sličan dizajn koji vlada ljetnim plažama i kolekcijama za luksuzni boravak na jahti.

Emilio Pucci, dizajner iz Firence, dizajnirao je donje rublje, pleteninu, kupaće kostime i modne dodatke. Također je proizvodio keramiku i parfeme te se hrabro proširio u sferu muškog dizajna.

POGLEDAJTE VIDEO: Vintage projekt

Puccijev prvi dizajnerski projekt bio je izrada odjeće za skijaški tim Reed Collegea - bilo je to 1947. godine, kad ga je modna publika zamijetila.

Jedna od najvećih inspiracija bio je kaleidoskop boja, do tada je odjeća uglavnom imala diskretan motiv, manje vizualno snažan.

Pucci je u dizajn uveo organske oblike, inspirirane prirodom i snagom jarkih tonova.

Godinama je autor dizajnirao za zvijezde i slavne dame koje su željele poseban ljetni stil za odmor.

Ovime je Talijan donio novu ideju za ljetne kolekcije, koje postaju atraktivne i lepršave, stvorene za zabave i stilsku komociju.

Večernji stil dobio je s njime poseban štih, kreativan i istovremeno vrlo luksuzan.

Brend je aktivan i u ovom stoljeću. Naime, Camille Miceli, nova umjetnička direktorica Puccija, debitirala je u svojoj prvoj kolekciji za Pucci brend.

Kolekcija je prepuna divnih boja, motiva i elemenata koji su zaslužni za slavan Pucci stil.

POGLEDAJTE DOM IZ BAJKE U KRLEŽINOM STANU:

Najčitaniji članci