Obavijesti

Lifestyle

Komentari 122

Plus size influencerica traži da se i hoteli prilagode pretilim ljudima: Hodnici moraju biti širi

Plus size influencerica traži da se i hoteli prilagode pretilim ljudima: Hodnici moraju biti širi

Traži da hoteli stave rukohvate na bazenima i čvršće stolice kako bi se krupniji gosti mogli u miru odmarati. Želi i čvršće krevete, kućne ogrtače veličine do 6 XL, šire hodnike i dizala...

VIDEO

Nakon što je početkom godine zabezeknula javnost izjavom kako bi se zračni prijevoznici trebali više prilagođavati ekstremno pretilim ljudima, i ne naplaćivati im dva sjedala kad zbog nagomilanih kilograma ne stanu u jedno, Jaelynn Chaney (26) iz Vancouvera u Kanadi sad je otišla korak dalje. 

POGLEDAJTE VIDEO o plus size djevojci iz SAD-a koja živi od izgleda:

Pokretanje videa...

01:29

Sad zahtijeva da se i hoteli prilagode ljudima poput nje.

- Želim da dizala i hodnici budu prostraniji kako bi se omogućilo lako kretanje plus size osobama i onima koji koriste pokretne uređaje - rekla je.

Također, želi da hoteli podignu WC sjedala i svaku sobu opreme ručnim tušem da bi ljudi krupnijeg tijela mogli s lakoćom koristiti sadržaje. Traži da stave rukohvate na bazenima i čvršće stolice kako bi se krupniji gosti mogli u miru odmarati. Želi i čvršće krevete, kućne ogrtače veličine do 6 XL i veće ručnike.

Njezini su prijedlozi dočekani s raznolikim komentarima. Jedni su napisali 'da je podržavaju 100 posto', no drugi realnije gledaju na sve to.

- Tražiš da se sve te stvari promijene, a odbijaš promijeniti samu sebe - prokomentirao je netko, prenosi Daily Mail.

Hrvatski stručnjaci objasnili zašto se debljamo i kako skinuti višak kila jednom zauvijek
Hrvatski stručnjaci objasnili zašto se debljamo i kako skinuti višak kila jednom zauvijek

Pokrenula je peticiju vezanu za zrakoplove

- Plus size putnicima zrakoplovni prijevoznici trebali bi osigurati dodatno besplatno sjedalo. Ili dva, tri. Ovisi o njihovoj veličini. Tako bi putnicima bilo ugodno - kaže ova, kako sama sebe zove, plus size travel influencerica. Osim toga, smatra da bi pretili putnici trebali imati pravo na prioritetno ukrcavanje te kako bi i zahod u zrakoplovu morao biti prilagođeniji njima.

U travnju ove godine je pokrenula peticiju na tu temu, skupila nekih 4300 potpisa i poslala je američkoj Saveznoj upravi za zrakoplovstvo sa zahtjevom da 'zaštiti plus size putnike te letenje u zrakoplovu učini udobnim i pristupačnim za sve'.

Kaže da ona i njezin zaručnik često nailaze na neugodnosti zbog krupnije građe.

- Zbog avioprijevoznika ne mogu obavljati svoj posao kako treba, a nisam jedina - rekla je, no nije spomenula da u zrakoplovima već postoje puno veća, udobnija sjedala, no ona koštaju više jer se nalaze u poslovnoj ili 1. klasi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju