Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Po obliku tijela odredite koja odjeća vam najbolje pristaje

Po obliku tijela odredite koja odjeća vam najbolje pristaje

Za pješčani sat trudite se istaknuti obline, a za jabukoliki oblik birajte kraće haljine. Ako vam je trbuh problematična zona, birajte haljine A-kroja koje nisu strukirane

VIDEO

Prilikom biranja odjeće osim visine i težine treba obratiti pozornost i na građu te oblik tijela. To će vam pomoći da lakše pronađete ono što vam pristaje i da uštedite sate provodeći u isprobavanju odjeće.

 1. Figura pješčanog sata  

Karakteristike: Ovaj oblik tijela kako mu i samo ime govori, podsjeća na pješčani sat. Smatra se da je ovo najidealnija figura, a priželjkuju je mnoge žene. Karakteriziraju ga velike grudi, uzak struk i široki bokovi. 

Preporuke za odijevanje: Istaknite obline! Najbolji odabir za vas su hlače i suknje visokog struka, peplum majice i dolčevite. Od kaputa i jakni birajte one koje naglašavaju struk. Za večernje varijante, birajte ženstvene haljine s naglašenim strukom i nešto dubljim izrezom. Izbjegavajte vrećastu odjeću jer će ona sakriti vaš oblik tijela i neće naglasiti obline te suziti struk. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Postoji idealan kupaći kostim za svaki oblik tijela - pa i vaš
Postoji idealan kupaći kostim za svaki oblik tijela - pa i vaš

2. Oblik tijela koji podsjeća na jabuku

Karakteristike: Ovaj oblik karakterizira široki torzo, ramena i puni struk koji nije jasno definiran. Težina je koncentrirana na grudi i trup, dok su kukovi uski, a noge tanke.

Preporuke za odijevanje: Vaš cilj je da naglasite kukove, noge i ruke. Ako vam je trbuh problematična zona, birajte haljine A-kroja koje nisu strukirane. Pristaju vam kraće haljine iznad koljena koje naglašavaju noge. Izbjegavajte hlače i suknje visokog struka koje ističu struk. Hlače nižeg struka idealne su za ovu figuru. Tražite suknje koje stvaraju iluziju oblina u donjem dijelu, a to mogu biti i volani.

3. Oblik kruške

Karakteristike: Uska ramena, manje poprsje i uzak struk u odnosu na bokove i noge. U ovom tipu građe težina je koncentrirana na donji dio tijela. 

Preporuke za odijevanje: Pokušajte naglasiti gornji dio tijela. Nosite svjetlije majice i bluze. Print na majicama i upadljiv nakit skrenut će pažnju s nogu i bokova. Iznimno je važno naglasiti struk. Za ovaj oblik tijela idealne su zvonolike haljine koje su uske u gornjem dijelu tijela, a široko padaju u donjem. Izbjegavajte mini suknje. Radije birajte one šire koje padaju ispod koljena. 

Bez nabora na bokovima: Oblik tijela kaže koje gaće su za vas
Bez nabora na bokovima: Oblik tijela kaže koje gaće su za vas

4. Pravokutnik 

Karakteristike: Ovakvo tijelo prati ravan struk, male grudi i gotovo slična širina kukova i ramena. Kaže se da podsjeća na dječačku građu tijela. 

Preporuke za odijevanje: Birajte odjeću koja strogo odvaja gornji i donji dio tijela. Idealna je odjeća koja naglašava struk. Ravno tijelo neutralizirajte sa širokim bluzama i uskim hlačama. Ako imate ovakav oblik tijela možete se igrati raznim uzorcima i krojevima. Možete obući i šire hlače u kombinaciji s užom majicom. Važno je da je gornji ili donji dio tijela naglašen. 

5. Obrnuti trokut

Karakteristike: Gornji dio tijela je izraženiji i ravnomjerno se sužava prema struku. Kod ovog oblika važno je naglasiti bokove, stražnjicu i noge. 

Preporuke za odijevanje: Kada birate majice ili veste izbjegavajte volane i nabore. Dobro će vam stajati duge i lepršave suknje A-kroja. Kod haljina je važno da naglasite struk. Idealne su one koje su uže u gornjem dijelu, a od struka na dalje su široke i lepršave. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam