Lifestyle

Komentari 10

Počistite frižider i nađite mjesta za odojak: Bacite hranu kojoj je prošao rok i koju nećete koristiti

Počistite frižider i nađite mjesta za odojak: Bacite hranu kojoj je prošao rok i koju nećete koristiti

Planirajte kupovinu i ne gurajte hranu na kraj frižidera, posebice onu zdravu jer sigurno ćete zaboraviti na to. Od blagdanskih ostataka napravite neko novo jelo. Primjerice od purice napravite pitu

Sva hrana koju smo jednom planirali pojesti, a stoji danima u frižideru na ovaj dan bi trebala biti bačena. Otvorite frižider i riješite se onog čemu je možda davno istekao rok trajanja. Naravno, procijenite što još možete iskoristiti. Od blagdanskih ostataka napravite neko novo jelo. Od ostatka purice možete napraviti pitu s komadićima mesa.

Kolači s dodacima mogu postati recept u čaši, a krumpir možete zapeći s mesom u pećnici. Frižider neka blista i bude spreman za novogodišnji odojak. Ubuduće planirajte kupovinu i ne gurajte hranu na kraj frižidera, posebice ono zdravo jer sigurno ćete zaboraviti na to. 

Ako želite smanjiti ostatke hrane možete vagati sastojke koje ubacujete u obrok. Ako imate veću obitelj, razmišljajte o količini namirnica koje pojedete po obroku. Tako možete unaprijed znati koliko hrane trebate nabaviti i pripremiti. 

Može se dogoditi i da djeca nisu gladna, da ne možete jesti taj dan ili ste se preračunali oko količine namirnica pa ste slučajno napravili više hrane nego što inače pripremite. U tom slučaju možete podijeliti ostatak ručka sa susjedima, pozvati prijatelje na večeru ili pravilno skladištiti za kasnije.

Najčitaniji članci