Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Podrezujete zanoktice? Evo zašto to ne biste smjeli činiti

Podrezujete zanoktice? Evo zašto to ne biste smjeli činiti

Potpunim uklanjanjem zanoktica možete dobiti bradavice, infekcije ili trajnu distrofiju, što znači udubljenje na noktu koje će trajati, napominje dermatologinja

Ako uskoro idete na manikuru u salon ili je radite sami, nemojte podrezivati zanoktice. Dermatologinja Whitney Bowe, tvrdi da rezanje zanoktica može dovesti do ozbiljnog problema. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Potpunim uklanjanjem zanoktica možete dobiti bradavice, infekcije ili trajnu distrofiju, što znači udubljenje na noktu koje će trajati - napominje dermatologinja.

Sada mnogi saloni za nokte režu zanoktice dezinficiranim metalnim trimerom, dok druge kozmetičarke umjesto toga odlučuju gurnuti zanoktice metalnim zaobljenim alatom. Kako kaže dermatologinja, lagano guranje zanoktica unatrag tijekom manikure je u redu, ali njihovo guranje, ili potpuno uklanjanje, je opasno.

Inspirirajte se: Sedam ideja za cool frizure s lepršavim šiškama
Inspirirajte se: Sedam ideja za cool frizure s lepršavim šiškama

Zanoktice imaju svoju svrhu, Taj sićušni sloj kože obrubljuje bazu nokta i stvara prepreku za nokte koji rastu, tako da ranjiva, nova mjesta, nisu izložena nikakvim bakterijama dok rastu. Dakle, ako uklonite taj zaštitni sloj kože, bakterije se mogu 'ušuljati' i izložiti vas riziku od infekcije, čak i ako su sami trimeri za zanoktice dezinficirani.

 Međutim, to ne znači da trebate pustiti da višak kože visi s ležišta nokta, to predstavlja još jedan problem, budući da mnogi dolaze u iskušenje da ih istrgnu ili odgrizu. Možete ih podrezati na siguran način, ali ključno je spriječiti oštećenja. Koristite ulje za zanoktice kako bi područje bilo mekano i hidratizirano, nemojte ih namakati, tijekom čišćenja uvijek koristite rukavice i vlažite kožu na rukama nakon svakog pranja.

Za vječito sunce na licu: Bronzer u 6 neodoljivih make-up stilova
Za vječito sunce na licu: Bronzer u 6 neodoljivih make-up stilova

Tako će vaše zanoktice ostati zdrave prije nego što ikada dođu do točke da vise ili se ljušte. Ako namjeravate gurnuti zanoktice kroz pripremu za manikuru, učinite to vrlo nježno kako biste izbjegli pucanje kože, piše mbg.