Lifestyle

Komentari 3

Pogledajte predivnog bijelog pauna snimljenog u Škotskoj kako zavodi i doziva ženku

Pogledajte predivnog bijelog pauna snimljenog u Škotskoj kako zavodi i doziva ženku

Ukoliko se odlučite za kućnog ljubimca nabaviti pauna, imajte na umu da su oni vrlo društvena bića i preporuka ih je uzimati u paru, jer su vrlo nesretni kada su sami

Na snimci se ne vidi samo sva raskoš divnog bijelog pauna koji pokušava zavesti ženku, doduše bez puno uspjeha - samo ga je pogledavala postrance sa sigurne udaljenosti, već se pojavljuje i njegova konkurencija - mužjak s prednje strane prošaran raskošnim plavim i zelenim bojama, dok je sa stražnje strane gotovo posve crn. Ni on samozatajnu ženku nije impresionirao.

Pogledajte koliko su predivni:


Mužjaci, inače, u prirodi imaju dvije do pet ženki, dok su u zatočeništvu sasvim zadovoljni s jednom. I dok su ženke gotovo neupečatljive, mužjaci su vrlo raskošni, upečatljivi i teatralni. Rep im zna biti dugačak do tri metra, a raskošan izgled služi privlačenju ženki uz karakterističan ljubavni zov visoke frekvencije.

Bijeli pauni i nisu tolika rijetkost. Na primjer, lani je netko na Njuškalu prodavao bijelog pauna starog pet godina za 1700 kuna. Nije poznato je li našao kupca. Ukoliko se odlučite za kućnog ljubimca nabaviti pauna, imajte na umu da su oni vrlo društvena bića i preporuka ih je uzimati u paru, jer su vrlo nesretni kada su sami.