Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Pokazala zašto djeci nikad ne biste smjeli zabaciti glavu unatrag kod krvarenja iz nosa

Pokazala zašto djeci nikad ne biste smjeli zabaciti glavu unatrag kod krvarenja iz nosa

Krvarenje iz nosa obično nije znak ničeg ozbiljnog, ali je često kod djece. Zabacivanje djetetove glave unatrag dok krvari iz nosa moglo bi uzrokovati povraćanje, upozorila je jedna liječnica.

Krvarenje iz nosa može uzrokovati niz stvari, uključujući prejako puhanje nosa, kopanje nosa ili previše suha unutrašnjost nosa. Liječnica je na Instagramu upozorila da biste djetetu mogli naštetiti ako mu naginjete glavu unatrag.

POGLEDAJTE VIDEO (loše navike za zdravlje):

Pokretanje videa ...

Loše navike 01:27

U videozapisu s uputama ona na lutci objašnjava zašto to nije dobro i što trebate napraviti.

Alarmantno! Curice u Hrvatskoj sve deblje, djeca ne doručkuju dovoljno: 'Ovo treba zaustaviti'
Alarmantno! Curice u Hrvatskoj sve deblje, djeca  ne doručkuju dovoljno: 'Ovo treba zaustaviti'

- Naginjanjem glave unatrag krv će teći u želudac ili pluća, što može dovesti do povraćanja. Ne radite to - rekla je i dodala kako glavu treba nagnuti prema naprijed.

Britanska zdravstvena služba (NHS) također navodi da za zaustavljanje krvarenja iz nosa trebate nagnuti glavu prema naprijed. U uputama tako stoji da trebate sjesti i nagnuti se prema naprijed, glava mora biti sagnuta naprijed. Zatim s palcem i kažiprstom trebate čvrsto stisnuti nos i tako držati 10 do 15 minuta, a disati na usta.

Nakon 26 godina, Peter (85) i Jean (91) vjenčali su se u domu
Nakon 26 godina, Peter (85) i Jean (91) vjenčali su se u domu

Iako većina krvarenja iz nosa prolazi bez ikakvog dodatnog liječenja, NHS kaže da postoje slučajevi kada biste trebali posjetiti liječnika opće prakse. Na primjer, ako je dijete mlađe od dvije godine, a krvari iz nosa. Također, ako često krvarite iz nosa ili ako imate simptome anemije kao što su ubrzani rad srca, otežano disanje ili blijedu kožu, piše The Sun.