Lifestyle

Komentari 0

Pored egipatske mumije stare 4400 godina bili su češnjak, nakit i više od deset zubi

Pored egipatske mumije stare 4400 godina bili su češnjak, nakit i više od deset zubi

Unatoč dotadašnjim čestim pljačkama u piramidi, grob je ostao netaknut do 1989. godine. Mumija je na glavi imala brončanu krunu prekrivenu zlatnim listićima

U plitkoj jami u podnožju Velike Keopsove piramide u Egiptu 18. ožujka 1989. godine otkrivena je drevna mumija mlade aristokratkinje. Starost joj je procijenjena na 4400 godina.

Grob je bio netaknut kad je pronađen, unatoč dotadašnjim čestim pljačkama u piramidi. Mumija je na glavi imala brončanu krunu prekrivenu zlatnim listićima. U blizini su bili vrijedni predmeti, poput keramike, stakla i nakita. Bili su ondje i češanj češnjaka te više od 10 zubi. Kad je umrla, imala je oko 22 godine i bila je visoka malo više od metar i pol.

Velika krađa umjetničkih djela

Na današnji dan 1990. godine u muzeju Isabelle Stewart Gardner u Bostonu dva muškarca koji su se pretvarali da su policajci ukrali su 13 umjetničkih djela. Među njima su bile slike Rembrandta i Johannesa Vermeera, a to se i danas smatra jednom od najvećih pljački umjetničkih djela. Umjetnine nikad nisu vraćene.

Slušao se 'Night Fever'

Također, 18. ožujka 1978. pjesma "Night Fever" Bee Geesa popela se na ljestvicu Hot 100 i ondje ostala čak osam tjedana.

Ovdje pročitajte i ostale vremeplove.

Najčitaniji članci