Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Poslovni supružnici kao super tim: Dok nas posao ne rastavi

Poslovni supružnici kao super tim: Dok nas posao ne rastavi
1

U dobru i u zlu: Poslovni bračni partneri sjajno surađuju, jedno drugo hvale, ali i najbolje razumiju probleme u karijeri te tješe se nakon teškog dana na poslu

VIDEO

Svaki deseti zaposlenik na poslu ima osobu s kojom je u tzv. poslovnom braku, pokazalo je istraživanje poslovnog portala CareerBuilder. 

- To je osoba suprotnog spola s kojom radite, ali vaš odnos ne bazira se samo na poslu. Imate interne ‘fore’, pričate o životu izvan ureda i zajedno pijete kavu na pauzi - objašnjava američki psiholog, dr. Willard F. Harley Jr. 

Poslovni bračni partneri jedan drugog ohrabruju i hvale za vještine ili dobro obavljen posao, pa čine produktivan tim. 

- Zbog osobe na poslu za koju znate da vam ne želi ništa loše veselit ćete se novom radnom danu, pa će i vaša produktivnost biti veća - kaže američka psihologinja, dr. Linda Young. 

Znati da imate nekoga kome se možete izjadati rješava vas stresa i smiruje. Ipak, nemojte prelaziti granicu. Drugi kolege vaš bi odnos mogli protumačiti kao odvajanje od ostatka tima, što često vodi do nesuglasica. Isto tako, valja upamtiti da, ako se ikad posvađate, atmosfera na radnome mjestu bit će napeta, pa vi i vaš poslovni muž ili žena nećete surađivati dobro kao prije, a nadležni neće vidjeti ništa drugo nego smanjenu produktivnost.

Poslovno tračanje udvoje

Odnos s bliskim kolegom treba biti platonski. Dakle, umjesto neprestanog žaljenja na probleme kod kuće, dajte si oduška pa recite što zapravo mislite o živčanom šefu i dosadnom kolegi. Nikako ne idite preduboko u svoj privatni život, savjetuju stručnjaci.

Oprez! Nemojte zahladiti odnos s mužem ili ženom

Kako od bračnog partnera s posla dobivate komunikaciju, utjehu i zabavu, stručnjaci sa Sveučilišta u Kaliforniji upozoravaju da bi se zbog toga odnos s mužem ili ženom kod kuće mogao zahladiti.

Poslovno-bračni partner uvijek je tu

Ako se dogodi da na poslu nešto ne znate, vaš će vam bračni partner s posla uvijek čuvati leđa, pomoći i izvući iz “gabule”. Isto tako, bit će tu i kada vas treba zamijeniti ili hitno rješiti problem za koji jednostavno nemate vremena.

Oni bolje razumiju probleme na radnome mjestu

Ponekad je vaš ‘muž s posla’ više upućen u vaše probleme od onoga kod kuće, kaže Mark Oldman, direktor portala Vault.

Dodaje da se zbog toga ne treba zabrinjavati - poznaje vas bolje jer jednostavno zna kakva je situacija na poslu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj