Poslovni trik - pogled u oči i osmijeh su dobitna kombinacija | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Poslovni trik - pogled u oči i osmijeh su dobitna kombinacija

Poslovni trik - pogled u oči i osmijeh  su dobitna kombinacija
1

Tijekom razgovora za posao ne vrpoljite se i ne igrajte rukama. Prilikom upoznavanja držite malo dulji kontakt očima, a sugovornika gledajte u oči dok vam priča

VIDEO

Kandidati na razgovoru za posao ili zaposlenici na sastanku trebali bi se ponašati kao da susreću dobrog prijatelja jer tada su efekti najbolji, pokazuju studije. Iako vam je takva misao vjerojatno prošla kroz glavu, dobro je što ne postoji opasnost da se previše opustite jer ipak se radi o novoj i pomalo stresnoj situaciji. Međutim, taj će vas stav natjerati da se počnete smiješiti i budete ljubazniji. S bliskošću ne biste trebali pretjerati pa grljenje i ljubljenje izostavite.

Nervozu možete izbjeći tako da ne razmišljate previše o tome kako će vas sugovornik doživjeti, a to će vam pomoći da se lakše koncentrirate na razgovor. Budite staloženi što je više moguće. Tijekom razgovora nastojte se ne vrpoljiti, stalno mijenjati položaj ili se igrati rukama i križati ih. Sjedite i stojte uspravno, bez grbljenja, jer i to će pridonijeti pozitivnoj slici o vama. Pazite na kontakt očima jer je on neizmjerno važan.

Kontaktom očima jako utječemo na sugovornika jer odajemo stanje našeg samopouzdanja, zainteresiranost i mnoge druge stvari. Prilikom upoznavanja držite malo dulji kontakt očima, a sugovornika gledajte u oči dok vam priča te se potrudite da ne vrludate po prostoriji ili sugovornika gledate preko ramena. No pazite i da ne zurite kad pokazujete zainteresiranost kako ne biste ispali čudni i pretjerano napadni.

Lagani osmijeh na licu čini čuda. Dokazano je da nasmiješene osobe izgledaju privlačnije i pristupačnije od namrgođenih. To ne znači da je potrebno smiješiti se tijekom cijelog razgovora, nego da je važno imati mjeru. Nasmiješite se kad je to prikladno, a naročito prilikom upoznavanja, predstavljanja i rukovanja te prilikom pozdravljanja na odlasku. Ne upirite prstom u sugovornika kad želite nešto naglasiti. Koristite radije promijenjeni ton. Upiranje prstom stvorit će nelagodu kod sugovornika, a to sigurno ne želite.

  • Ne hvalisajte se Prestanite pričati i više slušajte sugovornika. Postavljajte mu i pitanja. Ne uzimajte si sve zasluge jer to može biti odbojno. Ako već pričate, primjerice na razgovoru za posao, pričajte o stvarima koje su vama važne. 
  • Zapamtite imena Budite dobri u onome u čemu većina nije, a to je pamćenje imena. Svatko voli čuti svoje ime, stoga ga zapamtite kod upoznavanja te ga kroz razgovor upotrijebite oslovljavajući osobu njezinim imenom. Ljudi to cijene. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Čudo od napitka: Pijte ga svaki dan i gledajte kako kile nestaju
SMANJUJE GLAD

Čudo od napitka: Pijte ga svaki dan i gledajte kako kile nestaju

Jedna žlica dodana u vodu mogla bi vam pomoći da se osjećate siti i spriječiti prejedanje. Ispijanje vode od chia sjemenki ujutro posebno može poboljšati probavu i rad crijeva

'Vodila sam ljubav i s mlađim i sa starijim muškarcima. Evo koja je razlika i tko je bolji'
ISKUSNA JE

'Vodila sam ljubav i s mlađim i sa starijim muškarcima. Evo koja je razlika i tko je bolji'

Britanka Almara Abharian ispričala je vlastito iskustvo s muškarcima s kojima je imala odnose, a posebnu je pažnju pritom posvetila tome koliko su godina imali
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura