Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Postoje čarape koje baš nikada ne smrde - i ne trgaju se lako

Mogu se nositi godinu dana da se ne operu i neće smrdjeti. Izumio ih je britanski farmer Steve Whitley, a napravljene su od vune angora koze koja drugačije djeluje na bakterije

Njegove čarape napravljene su od vune angora koze, koja je inače rezervirana za luksuznije komade odjeće. One dašak luksuza daju i stopalima koje se zahvaljujući kvalitetnom sastavu čarapa neće usmrdjeti.

Problem smrdljivih nogu seže daleko više od stopala. Naime, od njih se usmrde i cipele iz kojih je taj smrad kasnije teško ukloniti pa treba kupiti nove. Pate i socijalni odnosi jer nitko ne želi biti blizu nekoga kome smrde noge.

Corrymoor Einstein Champion Buck! Devon County Show 2012

Posted by Corrymoor Mohair Socks on 20. svibnja 2012

Čarape britanskog farmera Steva Whitleya zovu se "Corrymoor socks", a cijena im varira radi li se o soknama (oko 90 kuna), dokoljenkama (oko 100 kuna) ili pak o čarapama koje idu iznad koljena (oko 200 kuna). Mogu se nositi i do godinu dana da se ne operu, i neće se usmrdjeti. Osim toga, vrlo su udobne i otporne na oštećenja, rupe na prstima itd.

Posted by Corrymoor Mohair Socks on 11. veljače 2013

Farmer je rekao kako on svoj par nosi po farmi dva tjedna pa ih tek tad stavlja u pranje. Kaže da je jednom dobio pismo od neke žene koja je izgubila muža. Napisala je da je njezin suprug bio toliko vezan za te čarape da je rekao da želi biti pokopan s njima.

Tomorrow, Saturday 2nd December, is our very first SOCK SATURDAY of the year at Corrymoor. Come along and say hello to...

Posted by Corrymoor Mohair Socks on 1. prosinca 2017

Zašto se ove čarape ne usmrde?

Stopala imaju najviše žlijezda znojnica u tijelu, a kad se taj znoj spoji s bakterijama na koži, rezultat je smrad od kojeg nas nosnice peku. Za razliku od pamuka i ostalih materijala, angora vuna drugačije djeluje na bakterije i ne dolazi do nastanka neugodnog mirisa. Ove čarape možete pronaći na internetskoj stranici corrymoor.com.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message