Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Postoji 5 vrsta kuhinjskih krpa - znate li koje su najbolje za što?

Postoji 5 vrsta kuhinjskih krpa - znate li koje su najbolje za što?

Vjerojatno i sami doma imate nekoliko različitih vrsta kuhinjskih krpa, i vjerojatno ih sve koristite za istu namjenu. Ipak, svaka krpa zapravo ima svoju specifičnu svrhu i neke su bolje za brisanje, a neke za sušenje

VIDEO

Frotirna krpa

Frotir je izuzetno mekan i dobro upija, što ga čini superiornim u radu s tekućinom. Frotirne krpe sjajno je imati u blizini za sušenje posuđa i ruku, ali stručnjakinja za čišćenje Angela Bell kaže da su posebno korisne za čišćenje velikih izljeva i mrlja od tekućine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Iako su dobra, ekološka zamjena za papirnate ručnike kada je riječ o upijanju, možda ne biste htjeli koristiti frotirne krpe za poliranje određenih materijala, poput stakla ili nehrđajućeg čelika, jer ostavljaju puno vlakana.

Ravno tkane krpe

Krpe s ravnim tkanjem manje su glomazna opcija koju možete držati pri ruci za svakodnevnu upotrebu. Iako su 'ravnije' od frotirnih krpa i zato ne drže toliko vode, Bell kaže da dovoljno upijaju za sušenje posuđa ili brisanje radnih ploča. A budući da neće ostaviti dlačice ili tragove iza sebe, izvrsne su i za poslove poput brisanja uređaja od nehrđajućeg čelika.

Dvostrane krpe

Dvostrane krpe, koje su ravne s jedne, a frotirne s druge strane, nude najbolje od oba svijeta: jednu upijajuću stranu za čišćenje i jednu bez dlačica za sušenje. Izvrsne su kao improvizirane prostirke za sušenje mokrog posuđa ili za pojednostavljivanje poslova čišćenja i sušenja. Dvostrane krpe možete koristiti i za poslove izvan kuhinje, poput pranja vanjskog dijela prozora, namještaja ili za čišćenje automobila.

Rijetko tkana krpa

Ako vam se sviđa praktičnost papirnatih ručnika, ali ne želite doprinositi otpadu, rijetko tkane krpe su idealne za vas. Tanke su i ne ostavljaju dlake, baš poput papirnatih ručnika, ali za razliku od glomaznijih, debljih krpa, brzo se suše na zraku između upotreba. Bell predlaže da ih koristite kao kuhinjsku krpu za bilo što, od sušenja ruku i posuđa do kulinarskih zadataka.

Krpa od mikrofibre

Krpe od mikrofibre izvrsne su za mnoge zadatke brzog čišćenja. Kad su mokre, s površina skupljaju klice, prljavštinu i sitne mrvice, a kad su suhe, dobre su za uklanjanje prašine i dlaka s kućnih ljubimaca. Odlično funkcioniraju i s bilo kojim sredstvom za čišćenje u spreju.

Krpe od mikrofibre izvrsne su za čišćenje gotovo svake površine. Možete ih koristiti i na nehrđajućem čeliku, kromu, prozorima i zrcalima. 

Ohladite vino u samo 7 minuta uz ovaj genijalan trik s krpom
Ohladite vino u samo 7 minuta uz ovaj genijalan trik s krpom

Pazite da ne upotrebljavate omekšivač za rublje kada perete krpe od mikrovlakana, Bell kaže da omekšivač može ostati u vlaknima i prouzrokovati nastajanje tragova na staklu i drugim površinama, piše Apartmenttherapy.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'