Kuhača je osnovni predmet u svačijoj kuhinji - ali kako znati kada je vrijeme da ju bacite i počnete koristiti drugu, ili da ju možda zamijenite sa silikonskom koja je više higijenska i otpornija na toplinu
Potopite kuhače u kipuću vodu i otkrijte koliko su uistinu prljave
Australski kuhar predložio je da pribor za kuhanje natopite u kipućoj vodi kako biste vidjeli koliko su ti predmeti zapravo prljavi. Rezultati su iznenađujući.
POGLEDAJTE VIDEO: Pokazala kako to izgleda kada kuhaju osobe s Touretteovim sindromom
Pokretanje videa...
Bivši sudac MasterChef Australije, Matt Preston, smislio je 'test drvene žlice', tako da kuhari mogu odrediti je li vrijeme za bacanje ili za zamjenu drvenih kuhinjskih predmeta, kao što je to kuhača.
Jednostavno stavite kuhaču u šalicu kipuće vode na 20 minuta kako biste vidjeli koliko je prljava.
Nakon ovog testa mnogi su ostali šokirani prljavštinom koja je izašla van, iako su neki rekli da kuhače svaki dan temeljito čiste.
Neki od komentara na Facebooku su bili: 'Ova ide u kantu za smeće','Ja svoje perem svaku večer u perilici posuđa, ali ni to nije zaustavilo prljavštinu. Šokirana sam.'
Mnogi su rekli i kako će se sada prebaciti na plastično, silikonsko posuđe.
Neki su još rekli kako je upravo to razlog zbog kojeg ne koriste drvene kuhače, a drugi su rekli da više neće nakon što su vidjeli video.
Matt Preston savjetuje prelazak s drvene žlice na silikonsku.
- Ona je higijenska, otpornija na toplinu i fleksibilnija. Drvene žlice nisu toliko higijenske, a i upijaju puno mirisa - rekao je, a prenosi The Sun.