Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Pozirajte pred kamerama kao što to čine pravi fotomodeli

Pozirajte pred kamerama kao što to čine pravi fotomodeli
1

Spuštanje brade na prsa i držanje poput Paris Hilton ‘skidaju’ višak kilograma, osmijeh treba vježbati, a za snimanje izaberite odjeću u kojoj se osjećate ugodno

VIDEO

Svatko od nas ima barem jednog prijatelja kojeg fotoobjektiv jednostavno obožava. Manjim dijelom to možemo pripisati fotogeničnosti, a većim dijelom trikovima kojima se godinama služe holivudske zvijezde, a uz pomoć kojih i svatko od nas može zablistati na fotografijama. Poziranje i savršen osmijeh su nešto na čemu svakako treba poraditi, no ne zanemarujte ni ulogu šminke, igru svjetla i sjena, pa čak ni visinu fotografa. 

Ako je niži od vas, velika je vjerojatnost da ćete na fotografiji imati neželjeni podbradak. Neka se stoga fotograf popne na nešto tako da objektiv fotoaparata bude u ravnini vaših očiju ili tek malo iznad nje.

Makeup trikovi za besprijekorno lice

Ako se fotografirate za vrućeg dana, pojačano se znojite ili imate prirodno masnu kožu lica, nećete zablistati na fotografijama, ali ćete se ružno sjajiti. Da biste to spriječili, dobro obrišite lice i vrat te na ta mjesta stavite mat puder u prahu.

Tajna Paris Hilton za vitku figuru

Kamera navodno dodaje oko 2,5 kg, no uz pravi stav na fotografijama možete izgledati i vitkije nego što jeste. Dok pozirate, tijelo zakrenite za 45 stupnjeva od objektiva fotoaparata, a zatim se lagano od struka okrenite licem prema kameri. To je tzv. klasična poza Paris Hilton, a trik primjenjuju i ostale zvijezde dok poziraju fotografima na crvenom tepihu.

Brisanje sjena

Svjetlo može stvoriti ružne tamne sjene na licu, i to ispod očiju, sa svake strane nosa te ispod brade. U prirodi ćete neželjene sjene izbjeći tako da ste licem okrenuti prema suncu, a u zatvorenom prostoru pripazite da vam izvor svjetla nije iznad glave.

I osmijeh se mora vježbati

Iako vam se to možda čini smiješnim, fotomodeli su savršen osmijeh uvježbali pred zrcalom. Želite li da vaš osmijeh izgleda prirodno, odvojite malo vremena te uvježbajte svoj najljepši fotoosmijeh.

Ukočeni zbog krive odjeće

Na fotografiji će se vidjeti osjećate li se u odjeći dobro ili nelagodno jer se, primjerice, uzaludno trudite uvući trbuščić. Prije no što stanete pred objektiv, odjenite omiljenu odjeću i budite zadovoljni sobom. 

Istaknite usne ili oči

Bez šminke ćete na fotografiji izgledati isprano i bljedunjavo. No make up ne smije biti ni pretežak. Najbolji efekt postići ćete prirodnom šminkom, kojom trebate istaknuti najljepše dijelove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Evo kako saditi rajčice da vam daju bogate plodove mjesecima
MALE VRTLARSKE TAJNE

Evo kako saditi rajčice da vam daju bogate plodove mjesecima

Što dublje zakopate sadnicu rajčice, ona će razviti veći i jači korijen. Što više korijena ima, ona će moći apsorbirati više hranljivih tvari i vode. Dodatni korijeni će pomoći biljci da ostane uspravno pod pritiskom vjetra

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade
EVO KOJI DUĆANI RADE

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade

Dobar dio trgovina će danas biti zatvoren, no tu i tamo ćete moći pronaći neku koja radi pa makar i skraćeno. Slijedite navedeni link, izaberite adresu koja vas zanima i dobit ćete informaciju
Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina
TIJELO MIJENJA POTREBE

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina

I kod žena i kod muškaraca, s vremenom se smanjuje sposobnost proizvonje inzulina, što dovodi do neravnoteže šećera u krvi i mogućeg razvoja dijabetesa tipa 2