Lifestyle

Komentari 1

Požutjele jastuke ne morate baciti - jednostavno ih očistite

Požutjele jastuke ne morate baciti - jednostavno ih očistite

Bez obzira na to koliko su jastučnice dobri štitnici za jastuke, prije ili kasnije na njima se pojave žute mrlje. Umjesto bacanja požutjelog jastuka, možete ga jednostavno oprati

Svaku noć na njima držite glavu i normalno je da će s vremenom jastuci izgubiti svoju čistu bijelu boju. Znoj i slina lako promoče jastučnicu i završe na jastuku, a uz to, s vremenom se na njima nakupljaju grinje, stanice kože, a ponekad i stjenice.

Umjesto bacanja požutjelog jastuka, možete ga jednostavno oprati. Treba vam par sastojaka, od kojih većinu već imate kod kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Što trebate?

1 šalica deterdženta za suđe u prahu (ili razmrvljene tablete)
1 šalica deterdženta za rublje
1 šalica izbjeljivača (natrijev hipoklorid)
1/2 šalice boraksa

Postupak

Provjerite oznaku za pranje na jastuku kako biste pronašli maksimalnu sigurnu temperaturu za pranje. Zatim dodajte sastojke za čišćenje i uključite stroj.

Uz jastuk koji želite oprati stavite deku ili drugi jastuk, tako da je bubanj u perilici dobro uravnotežen. Stavite na duži program pranja. 

Nakon prvog ispiranja jastuka, ponovite ispiranje kako biste bili sigurni da ste isprali sve kemikalije. 

Možete ih ostaviti da se prirodno posuše ili ih staviti na program sušenja u perilici koji će ubrzati sušenje, piše Reader's Digest. Jastuci od perja se moraju sušiti na zraku, dok se sintetički mogu sušiti samo na niskim temperaturama. Dodavanje nekoliko čistih teniskih loptica ili loptica za sušenje vune zadržat će vaše jastuke mekanim.

I naravno, prljavština i mrlje će se s vremenom ponovo pojaviti. Stručnjaci kažu da je idealno prati jastuke svaka tri mjeseca. Naravno, nakon određenog vremena, jastuk će se trebati zamijenit.

Najčitaniji članci