Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Praktično i korisno - 13 stvari koje će vam olakšati putovanje

Praktično i korisno - 13 stvari koje će vam olakšati putovanje
6

Nekolicina jednostavnih predmeta može vam olakšati putovanje. Bilo da putujete autom, avionom Ili vlakom ove sitnice će pomoći da se osjećate ugodnije tijekom odmora

VIDEO

Kad se pakirate za put, često se suočavate s dilemom. S jedne strane, želite ponijeti što više, a s druge, želite putovati što jednostavnije. Danas je u trgovinama dostupno mnogo korisnih stvari koje mogu uvelike olakšati život dok ste na putu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svingeri putuju 01:44

Ovi predmeti putnicima mogu biti jako korisni.

Donje rublje za posebno razdoblje

Gotovo svaka žena zna koliko teško može biti putovati tijekom menstruacije. Može biti u redu ako putujete vlakom ili avionom i imate priliku otići na WC u bilo kojem trenutku. Ali to može biti puno veći izazov kada putujete automobilom jer ćete morati tražiti mjesto za zaustavljanje, što nije uvijek zgodno. Za ovakve situacije izmišljeno je posebno donje rublje. Možete ga nositi na putu i osjećati se sigurno i zdravo.

Jednokratne navlake za WC školjke

Svi vole čiste kupaonice, zato je nezgodno koristiti javne zahode, uz cestu, na željezničkom kolodvoru ili u vlaku. Jer ne znate kada su ti toaleti očišćeni i jesu li uopće čisti. Jednokratne navlake za WC školjke lako mogu riješiti ovaj problem. Postavljaju se na WC školjku i služe kao izvrsna zaštita. Kompaktne su i lagane te ih uvijek možete ponijeti sa sobom na put i jednostavno ih baciti nakon upotrebe.

Evo tko su najbrojniji turisti u državama EU: Pogodite koji narod najviše dolazi u Hrvatsku
Evo tko su najbrojniji turisti u državama EU: Pogodite koji narod najviše dolazi u Hrvatsku

Listić sapuna

Često se događa da benzinske crpke ili objekti uz cestu imaju umivaonik u WC-u, ali nemaju tekući ili čak obični sapun. I ovdje može dobro doći paket listova sapunskog papira. Zauzimaju vrlo malo mjesta u torbi i mogu biti nezamjenjivi na putovanjima.

Dozator vrećica za pseći izmet

Svaki vlasnik psa zna da je potrebno počistiti za svojim ljubimcem u šetnji. Najlakši način da to učinite je pomoću jednokratnih vrećica za pseći izmet, ali trebate nešto u što ćete ih pohraniti. Dozator će biti izvrsno rješenje. I svakako ga se isplati ponijeti sa sobom na putovanje jer zauzima jako malo mjesta. Ako ga pričvrstite za pojas za psa, uvijek će vam biti pri ruci.

Vreća za auto smeće

Onima koji često putuju automobilom poznata je situacija kada su svi džepovi na vratima ili sjedalima puni smeća, plastičnih vrećica, omota, maramica. Ako putovanje nije kratko, možete završiti s brdom smeća, pogotovo ako putujete s djecom. I tada dobro dođe vreća za smeće u automobilu koja se može jednostavno pričvrstiti na naslon za glavu sjedala. Iz ove torbe ništa neće ispasti, a unutrašnjost će ostati čista tijekom cijelog putovanja.

Prijenosna kanta sa sigurnosnom kutijom

Novac, putovnice, ključevi, mobiteli - to su stvari koje uvijek pokušavate držati na oku. Ako putujete automobilom, možete ih staviti u pretinac za rukavice. Međutim, kada putujete biciklom ili idete na plažu, vrijedne stvari morate držati u torbi ili u džepu. Ali ovo baš i nije sigurno. Sve te stvari možete držati u prijenosnoj sigurnosnoj kanti s bravom i biti sigurni da ih nitko neće uzeti ili da ćete ih izgubiti. Možete ju pričvrstiti na ležaljku, okvir bicikla ili kolica.

Nosiljka za bebu

Kada putujete s bebom, mobilnost je jednako važna kao i praktičnost. Nije uvijek zgodno koristiti kolica na pješčanoj plaži ili tijekom šetnje šumom, na primjer. Nosiljka je udobna i sigurna za bebu, također ima ergonomski oblik i praktične džepove.

Idilični zimski izleti: Klizanje na Bledu, spa na otvorenom u Mađarskoj, vožnja špiljom...
Idilični zimski izleti: Klizanje na Bledu, spa na otvorenom u Mađarskoj, vožnja špiljom...

Prijenosni ženski pisoar

Gotovo svaka žena zna koliko ponekad može biti neugodno otići na WC ako ste, primjerice, na pikniku. Pogotovo ako je trava visoka i mokra od jutarnje rose. Silikonski prijenosni ženski pisoar pomoći će vam da zaboravite na ovaj problem.

Krema za sunčanje u sticku

O blagodatima kreme za sunčanje ne treba govoriti jer bez nje ponekad ne možete. Njezin glavni problem je što se često prodaje u obliku kreme koja nije uvijek zgodna za korištenje, pogotovo ako ste na plaži, a ruke su vam prekrivene pijeskom. Stick za sunčanje nema taj problem i puno je praktičniji za nanošenje na kožu.

Vodootporna torbica za telefon

Neki modeli modernih telefona dizajnirani su tako da budu vodootporni, pa se ne morate brinuti da će ga prskanje vode oštetiti. Ako imate 'obični' telefon, trebate ga držati podalje od vode te možete koristiti posebnu vodootpornu torbicu. Neke torbice čak omogućuju ronjenje pod vodom. Usput, u ovoj torbici možete držati i gotovinu.

Češalj sa preklopnim ogledalom

Kada putujete, važno je da u svojoj prtljazi nemate glomazne stvari i obične češljeve ili četke jer mogu biti prilično velike. U trgovinama možete kupiti kompaktni češalj u kombinaciji s ogledalom. Možda s njim nećete moći napraviti večernju frizuru, ali može biti vrlo zgodan na putu ili planinarenju.

Držač spužvica za šminkanje

Kad idete na put, svoju torbicu sa šminkom morate posložiti. Ali kada je riječ o spužvici za šminkanje, nije sasvim jasno kako je čuvati. Neki ljudi je samo stave u plastičnu vrećicu, dok je drugi drže takvu kakva jest, a to može učiniti unutrašnjost njihove torbice za šminku prilično prljavom. Da biste to izbjegli, možete koristiti poseban mekani držač za spužvu. Lako se pere sapunom i vodom, a zauzima vrlo malo prostora.

Poslužavnik za dječje autosjedalice

Većina obitelji s malom djecom dobro zna da putovanje automobilom može biti pravi stres, pogotovo ako je beba vrlo aktivna. Razbacane igračke i prolivene tekućine potpuno su normalne situacije. Vodootporni pladanj za bebe može biti pravi spas. Neće dopustiti da se igračke otkotrljaju sa stola, a džepovi pričvršćeni na njega prikladni su za držanje igračaka, olovaka ili samo salveta. Zahvaljujući ovim stvarima, putovanje će biti mnogo ugodnije, donosi Bright Side.

Prije odlaska na putovanje ugovorite putno zdravstveno osiguranje
Prije odlaska na putovanje ugovorite putno zdravstveno osiguranje
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju