Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pratite ove savjete: Evo kako izabrati proizvođača opreme za termotehničke sustave

Pratite ove savjete: Evo kako izabrati proizvođača opreme za termotehničke sustave
4

Projektiranje niskoenergetske kuće ne garantira energetsku učinkovitost doma ako postoji rizik od neispravnosti u njezinom potpunom funkcioniranju. Zato je ključno izabrati pravog proizvođača opreme za termotehničke sustave

VIDEO

Odabir pravog proizvođača opreme za termotehničke sustave od ključne je važnosti prilikom izgradnje ili obnove kuće. Kvaliteta opreme, pouzdanost, podrška proizvođača i dostupnost dijelova ključni su faktori koji utječu na uspješno funkcioniranje i dugotrajnost sustava. Termotehnički sustavi su sustavi grijanja, hlađenja, pripreme tople vode i ventilacije u kući.

Kako izabrati pravog proizvođača?

Pre- ili pod-dimenzioniranje opreme jednako je neučinkovito za isplativost i uštedu energije. Predimenzioniranje ili nabava jačih uređaja od potrebnih može dovesti do nepotrebno visokih troškova nabave i instalacije, prekomjerne potrošnje energije i neučinkovitog rada sustava. S druge strane, poddimenzioniranje može rezultirati neadekvatnim grijanjem, hlađenjem ili ventilacijom, nedovoljnom udobnošću i slabom energetskom učinkovitošću. Stoga je važno odabrati proizvođača opreme prema specifikacijama projektanta u projektiranom rješenju za konkretnu kuću, kako bi se postigao optimalan rad i energetska učinkovitost.

Home,Smart,System,Automated,Connection,Room,Thermostat,Control,Display,Monitoring

Opasnosti marketinga na tržištu također je važno uzeti u obzir prilikom odabira proizvođača opreme za termotehničke sustave. Mnogi proizvođači koriste marketinške trikove kako bi predstavili svoju opremu kao najbolju ili najinovativniju na tržištu, bez pružanja stvarnih dokaza ili referenci. Investitori trebaju biti kritični i temeljito istraživati ​​proizvođače prije donošenja odluke. Važno je tražiti stvarne rezultate testiranja, certifikate kvalitete i reference kako bi se osiguralo da odabrani proizvođač ispunjava visoke standarde. Pri odabiru opreme termotehničkih sustava za niskoenergetske kuće u potpunosti je potrebno  poštovati specifikacije u projektnoj dokumentaciji, ali to nije sve.

Postojanje mreže servisa i dostupnost zamjenskih dijelova uređaja i opreme, podrška proizvođača i dobavljača također su ključni faktori pri odabiru proizvođača opreme. Kvalitetan proizvođač trebao bi imati dobro organiziran servisni odjel koji može pružiti brzu i učinkovitu podršku u slučaju kvara ili potrebe za održavanjem. Također, važno je provjeriti dostupnost dijelova i njihovu cijenu kako bi se osigurala dugoročna održivost sustava. Proizvođač koji ima široku mrežu ovlaštenih servisnih centara i distributera olakšava nabavu i servisiranje opreme.

Real,Estate,Concept,,Agent,Holds,Calculator,For,Present,Price,For

Utječe na kvalitetu i pouzdanost 

Projektiranje niskoenergetske kuće i izgradnja kvalitetne kuće do detalja još uvijek neće osigurati energetsku učinkovitost kuće bez rizika od zastoja u potpunom funkcioniranju takve kuće. Odabir pravog proizvođača opreme za termotehničke sustave ima izuzetan utjecaj na kvalitetu, pouzdanost i energetsku učinkovitost sustava bez kojih nije moguć projektirani komfor u kućama.

Controlling,Temperature,In,The,Living,Room,With,A,Digital,Touch

Potrebno je izbjegavati pre- ili pod-dimenzioniranje opreme i uvijek se savjetovati sa stručnjacima inženjerima iz područja energetske učinkovitosti. Struktura servisa, dostupnost dijelova i podrška proizvođača također su ključni faktori koji trebaju biti uzeti u obzir pri odabiru. S pravilnim odabirom proizvođača, investitori mogu osigurati optimalno funkcioniranje i dugoročnu održivost termotehničkih sustava, bez kojih nema potpune koristi niskoenergetskih kuća u eksploataciji.

Maja-Marija Nahod izvanredna je profesorica na Građevinskom fakultetu. Uže područje interesa joj je strateško planiranje, BiM i održavanje projekata, planiranje, praćenje i upravljanje projektima, građevinska regulativa. 

Stručni partner projekta je Društvo građevinskih inženjera Zagreb. Uz glavnog partnera PEVEX, partneri na projektu su ROCKWOOL, ARISTON, WINDOR I PPS GALEKOVIĆ. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Kvalitetna stakla ključ su vrlo dobro izolirane kuće - kako ih odabrati i ne pogriješiti
Birajte najbolje

Kvalitetna stakla ključ su vrlo dobro izolirane kuće - kako ih odabrati i ne pogriješiti

Važno je odabrati kvalitetna stakla s dobrim sposobnostima zadržavanja topline i zvučne izolacije, odnosno osigurati adekvatno održavanje topline unutar prostorija. Izolacija ovisi o materijalu od kojeg je prozor napravljen
Ulazna vrata pravo su ogledalo svakog doma. Kako ih odabrati?
BIRAJTE KVALITETU

Ulazna vrata pravo su ogledalo svakog doma. Kako ih odabrati?

Drveno-aluminijska vrata najbolje su rješenje za zadovoljenje sigurnosnih, estetskih i toplinskih potreba. U izolacijskom smislu, drvo je dobar izolator, a aluminij je vodič topline...