Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Šećer na kraju - Boris Pavlin vratio glamur na velika vrata

Šećer na kraju - Boris Pavlin vratio glamur na velika vrata
45

U stilu zlatnog doba Hollywooda Boris Pavlin je završio treću večer Cro A Porter inače prožetu jarkim printevima, rokerskim stilom i naglašenom ženstvenošću

VIDEO

Treća večer na oduševljenje svih ljubitelja mode započela je revijom modnog dvojca ELFS iza kojeg se kriju Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić. Modeli su reviju otvorili plesom čiju je koreografiju napravila bivša plesačica Tine Turner, Ivona Brnelić. 

Mladi su dizajneri predstavili veselu kolekciju u stilu 80-ih s aplikacijama tropskog voća i Kipa slobode na haljinama i torbicama. Prevladavaju ružičaste, žute i zelene nijanse, sjajni materijal, patentni zatvarači, remenje s leptirićima i mašnice u kosi. Urbani šik proteže se na i na mušku kolekciju kojom dominira nonšalantni stil, poderane traperice u kombinaciji s majicama s natpisima. Ni ova revija nije prošla bez Jelene Rozge, ELFS-ove muze. 

- Inspiracija nam je bila zabava pa zato toliko veselih boja. Pravo jedno ležerno izdanje za ljetne dane - objašnjava modni dvojac. 

Nakon vesele kolekcije ELFS-a uslijedila je revija BiteMyStyle Zorana Argovića koju je nosila i Ella Dvornik. U pomalo rokerskom štihu isprepliću se dnevni i večernji look. "Neboje" crna i bijela kombiniraju se s psihodeličnim jarkim nijansama i neobičnim printevima. Dizajner se poigrava miješanjem lepršave i krute forme. 

Kolekcija Monike Sablić "Providenca" inspirirana glazbom sastava Madre Badessa otkrila je pravu dalmatinsku ženu, istovremeno ranjivu i snažnu. Lepršavi materijali naglašavaju svu ljepotu ženskog tijela i otkrivaju prikriveni seksepil. Prevladavaju tipične ljetne boje, bijela, zlatna, bež i žuta, a od materijala svila, organdi i čipka. Revija je završila naslovnom pjesmom "Samo ljubav ostaje" iz popularne serije "Larin izbor" u live izvedbi Marka Pecotića te klecanjem peta. 

Prošlogodišnja debitantica Borna Rajić predstavila je kolekciju "Aloha zimskom mrazu" pod imenom Borna Rajić et Fils. Dominira cvjetni havajski print u kombinaciji s jednostavnim linijama. Određeni retro prizvuk daju egzotični uzorci na pamučnim tkaninama i krzneni ovratnici. Pažnju privlače i neobične instalacije u obliku balona.

Nakon Borne Rajić uslijedila je i zadnja revija Borisa Pavlina. Pavlin, inače sinonim za eleganciju, ženstvenost i gracioznost slavi žensku ljepotu. Prevladavaju profinjene siluete 50-ih i 60-ih godina u stilu Holly Golightly iz filma "Doručak kod Tiffanyja". Glamurozno izdanje večernjih haljina punih šljokica na trenutak nas je vratilo u zlatno doba Hollywooda. 

Ni ove večeri zvijezde nisu izostale. Revije su budno pratile Lana Klingor, Nenad Korkut, Edita Misirić, Leona Paraminski i Ines Preindl.              

Druga večer na putu oko svijeta

Treće večeri Cro A Portera na pisti nas očekuju kolekcije modnog dizajna Elfs, BiteMyStyle by Zoran Aragović, prošlogodišnje debitantice Monike Sablić, Borna & Flis dizajnerice Borne Rajć i Borisa Pavlina. Otvorenje treće večeri je u 20 sati u prostoru šoping centra Westgate, a sve revije možete izravno pratiti preko live streama na portalu 24sata. 

Pročitajte kako je bilo na prvoj i drugoj večeri

Ovaj modni event traje od 21. do 24. ožujka, a osim u srijedu, sve ostale revije počinjat će u 20 sati. Ostanite s nama i na 24sata.hr pratite najnovije modne kreacije hrvatskih dizajnera.  

Ove sezone Cro A Porter još jednom preispituje utjecaj mode na umjetnost i raskrinkava koliziju između tih svjetova, pišu u svojoj najavi. Za ovu sezonu udružili su se s Kućom za ljude i umjetnost LAUBA, a u zajedničkom projektu predstavit će presjek alternativne modne umjetnosti te umjetničke ekspresije domaćih autora. Zato organizatori ovaj event unaprijed zovu modno-umjetničkim okršajem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa