Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Prava ljubav: Mate je uvijek tražio razlog da mi posjeti oca

Prava ljubav: Mate je uvijek tražio razlog da mi posjeti oca

Verica Perković Kundić (68) i Mate Perković (79) u studenom su u Splitu proslavili 50 godina braka. Ljubav, tolerancija i spremnost da se uvijek otvoreno govori o problemima održali su njihov brak čvrstim

VIDEO

Podigli su troje djece, živjeli između mjesta Mraclin, odakle potječe Verica, i Splita, a unatoč nedaćama sa zdravljem koje su ovo dvoje supružnika zadesile, žive ispunjeno na splitskom Trsteniku, posebice jer su često uz njih i troje unučadi - Jana, Mate i Laura.

- Upoznali smo se 1965., tad sam bila gimnazijalka u Zagrebu, a Mate se je bavio trgovinom i upoznao je mojeg oca. U razgovoru mu je moj otac rekao da ima kćer jedinicu, a Mate je dometnuo: ‘To će mi biti žena’, iako me uopće nije ni vidio. Otac mu je odgovorio: ‘Ma, nema šanse, tek ide u gimnaziju, a mora i fakultet završiti’.

Uskoro je stvarno došao nama u kuću, a jedno drugome smo se odmah svidjeli. Potom je Mate uvijek nalazio razlog zbog čega treba svratiti ‘mome ocu’ - ispričala je Verica.

Nakon otprilike dvije godine vjenčali su se 1967. u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini. Godinu dana kasnije dobili su prvu kćer Marinu.

Obitelj Parkovic

- Želja mi je bila Vericu dovesti k meni u Split, no bio sam stalno na terenu pa je njoj s bebom bilo jednostavnije živjeti u Mraclinu, gdje su joj bili roditelji. Dvije godine nakon Marine dobili smo kćer Ivu, a 1974. rodio nam se sin Mihael. Tako smo se godinu dana kasnije konačno preselili u Split - dodao je Mate.

Verica se posvetila djeci i bila domaćica, dok je Mate tijekom radnog vijeka vozio kamion, bavio se trgovinom, a prije braka radio je i u Njemačkoj. Otišao je u mirovinu zbog problema s ozbiljno narušenim zdravljem.

- Dosta smo različiti, ali uvijek smo znali postići dogovor. I ako je netko pogriješio, onda smo to nastojali riješiti i raščistiti. Uglavnom, bez ustupaka i praštanja nema dugog braka kao što je ovaj. Kad već dođete u visoku dob, bitni su pažnja i ljubav, a i njega, posebice, ako vam počnu problemi sa zdravljem - ispričala je Verica.

Dodaju kako su na svoje troje djece prenijeli da se treba poštovati, slagati i dijeliti ljubav. Obitelj se sastaje što češće može, a dok su Verica i Mate bili boljeg zdravlja, nedjeljom bi kod njih bio obvezan zajednički ručak. Iako kći Iva živi u Zagrebu, često posjećuje roditelje.

- Kad kome treba pomoć u bilo čemu, svi smo tu jedni drugima. I zet i nevjesta su se potpuno uklopili u našu obiteljsku priču. Problema nema puno i ne opterećujemo jedni druge. Jedino još želimo da starost bude zdravija - kažu supružnici Perković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'