Pravila feng shuija: Kako dom učiniti skladnim i vrlo ugodnim | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Pravila feng shuija: Kako dom učiniti skladnim i vrlo ugodnim

Prema feng shuiju, umjetni materijali nisu dobrodošli ni u jednu prostoriju u vašem domu. Izbjegavajte i ugradnju protuprovalnih vrata koja zbog metalnog okvira koče tok chija

5 komentara

Gotovo ni jedan stambeni prostor nije idealan sam po sebi, ali uz dobar raspored i materijale moguće je postoći ugodan dom koji odiše skladom. 

U modernim stanovima najčešći su problemi, što se feng shuija tiče, pretjerana uporaba umjetnih materijala (osobito plastike), koja raspršuje koncentraciju ukućanima, a što je često problem djeci školskog uzrasta. Također, česti su i iznimno nepravilni tlocrti i prostorije koje sadrže šiljaste ili tupe kutove. Takvi prostori često stvaraju veliku neravnotežu u domu. 

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Mnogi stanovi danas imaju i protuprovalna vrata, koja zbog metalne konstrukcije remete tok chija i ne omogućavaju aktiviranje potencijala feng shuija koji proizlazi iz natalne karte svakog prostora. 

Također, moderne su velike stakljene stijene u stanovima. One, međutim, smanjuju intimnost i kontakt sa samima sobom te pridonose životnom obrascu “ja sam ono što drugi misle o meni”. U svakom slučaju, uvijek postoji rješenje kojim se može poboljšati energija u svakom stambenom prostoru. Jedna od važnijih stvari je da životnom prostoru poklonite više zelene boje.

Foto: Dreamstime

Biljke su vrlo poželjne, ali uz uvjet da se ne pretjerue i ne napravi džunglu od stana. Poželjne su biljke oblih listova. Spavaća soba je jedina prostorija gdje im nije mjesto.

Prostor za dnevni boravak ne treba pretrpavati namještajem ili ukrasima, a bolje su svijetle boje zidova i namještaja. Sjedeća mjesta trebaju biti raspoređena u obliku kruga, potkove ili osmerokuta, kako ne bi bila usmjerena u jednu točku, najčešće u televizor.

Dnevna soba Zaboravite na pretrpavanje namještajem, a velika količina dnevnog svjetla više je nego poželjna. 

Ne pretjerujte U kuhinji izbjegavajte agresivne boje i uzorke. Pri kupnji birajte plohe koje se lako održavaju jer se čistoća kuhinje odražava na vitalnost ukućana. 

Izbjegavajte staklo Za blagovaonicu birajte drvo i udobne stolce, a staklene površine izbjegavajte u širokom luku.

Daleko od buke Spavaća soba treba biti osvijetljena i daleko od bučnih prometnica  

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message