Lifestyle

Komentari 0

Pravilna zaštita na suncu: UVA zrake prolaze kroz staklo, to su one od kojih koža ranije stari

Pravilna zaštita na suncu: UVA zrake prolaze kroz staklo, to su one od kojih koža ranije stari

Slovo A u UVA znači 'ageing', odnosno starenje, stoga se treba podsjetiti da se sunčamo i kad smo unutra, naročito ako većinu dana boravimo pored prozora izloženog suncu

Iako je uvriježeno mišljenje da unutra ne trebamo kremu sa zaštitnim faktorom, jer uglavnom nismo izloženi suncu, mnogi od nas provode vrijeme na balkonu ili pored prozora, stoga se treba podsjetiti na nekoliko ključnih činjenica.

- UVA zrake su one od kojih koža preuranjeno stari, a upravo one prolaze kroz staklo. S druge strane, UVB zrake djelomično su staklom blokirane - komentirala je Ava Shamban, dermatologinja iz Los Angelesa za Allure.

POGLEDAJTE VIDEO: Vizažistica Mihaela Dodić donosi mini vodič i make-up kistevima

Aplicirajte kremu ne samo na lice, već i uši, naročito ako ste na jakom suncu. Uši su naime, vrlo osjetljivo područje, zna svaka osoba kojoj su one nekad - izgorjele.

Ukoliko je formula vodootporna onda nije nužno često aplicirati, no sigurnije je namazati se opet, naročito kad izađete iz vode.

Ako ne znate koji odabrati, dermatolozi predlažu SPF 30, jer on bi trebao odraditi posao zaštite lica i tijela na konkretan način.

Gradske beauty potrebe također se baziraju na kremi sa zaštitnim faktorom, stavite je kao podlogu ispod šminke.

Najčitaniji članci