Lifestyle

Komentari 12

Predivan prizor s vrha Svilaje: Snimio naše otoke do Italije...

Palagruža je naš najudaljeniji otok, a ujedno je i najudaljeniji svjetionik u Jadranu. Nalazi se na 68 nautičkih milja južno od Splita, a svjetionik joj je izgrađen 1875. godine po sredini otoka

Još jedan prizor koji se ne viđa često, posebno usred dana: pogled sa Svilaje (1509 m) u Dalmatinskoj zagori preko Jadrana do 156 km daleke Palagruže, najudaljenijeg hrvatskog otoka, i 220 km dalekog poluotoka i planine Gargano (1065 m), žulja Talijanske čizme – napisao je zadarski fotograf Aleksandar Gospić u opisu fotografije koju je nedavno snimio.

Palagruža je naš najudaljeniji otok (točnije otočje), a ujedno je i najudaljeniji svjetionik u Jadranu, 68 nautičkih milja južno od Splita. Svjetionik na Palagruži izgrađen je 1875. godine po sredini otoka, na nadmorskoj visini od 90 metara. 

Gospić je planinareći Svilajom došao do mjesta s kojeg mu se pružao idiličan pogled na otočje nasred Jadranskog mora, ujedno i naš najudaljeniji otok - Palagružu. Budući da je i vrijeme bili dovoljno 'čisto', na fotografiji se iza Palagruže vidi i komadić Italije, točnije vrh Gargano.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci