Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Predivan prizor s vrha Svilaje: Snimio naše otoke do Italije...

Palagruža je naš najudaljeniji otok, a ujedno je i najudaljeniji svjetionik u Jadranu. Nalazi se na 68 nautičkih milja južno od Splita, a svjetionik joj je izgrađen 1875. godine po sredini otoka

12 komentara

Još jedan prizor koji se ne viđa često, posebno usred dana: pogled sa Svilaje (1509 m) u Dalmatinskoj zagori preko Jadrana do 156 km daleke Palagruže, najudaljenijeg hrvatskog otoka, i 220 km dalekog poluotoka i planine Gargano (1065 m), žulja Talijanske čizme – napisao je zadarski fotograf Aleksandar Gospić u opisu fotografije koju je nedavno snimio.

Palagruža je naš najudaljeniji otok (točnije otočje), a ujedno je i najudaljeniji svjetionik u Jadranu, 68 nautičkih milja južno od Splita. Svjetionik na Palagruži izgrađen je 1875. godine po sredini otoka, na nadmorskoj visini od 90 metara. 

Još jedan prizor koji se ne viđa često, posebno usred dana; pogled sa Svilaje (1509m) u Dalmatinskoj Zagori preko...

Objavljuje Aleksandar Gospić PhotographyNedjelja, 26. siječnja 2020.
VRIJEDI POSJETITI! U Gardalandu se otvara vodeni Lego park s mnoštvo atrakcija

Gospić je planinareći Svilajom došao do mjesta s kojeg mu se pružao idiličan pogled na otočje nasred Jadranskog mora, ujedno i naš najudaljeniji otok - Palagružu. Budući da je i vrijeme bili dovoljno 'čisto', na fotografiji se iza Palagruže vidi i komadić Italije, točnije vrh Gargano.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Putovanja

Možda vas zanima i ovo:
Message