Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0
Foto: Fotolia
SAVJETUJU STRUČNJACI

Prednosti pilinga: Trebali biste ga raditi češće jer će vam lice izgledati zdravije i svježije

Ako preskočite piling, slojevi odumrlih stanica kože skupljaju se na tenu, što uzrokuje suh i beživotan izgled. Ni korištenje skupe kreme neće pomoći ako ne maknete odumrle stanice kože

Piling je ključan za zdravu i mladoliku kožu. Prema dermatologinji Rachel Maiman iz Marmur Medicala, piling je postupak uklanjanja mrtvih stanica kože s vanjskog sloja kože. To je bitno iz nekoliko razloga koje možete pročitati u nastavku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

1. Smanjuje pojavu hiperpigmentacije

Ako niste upoznati s hiperpigmentacijom, u osnovi je to moderna, znanstvena riječ za tamne mrlje. To može biti uzrokovano nezaštićenim izlaganjem suncu, ožiljcima od akni ili oblicima melazme. 

- Hiperpigmentaciju možete poboljšati pilingom - kaže Rachel.

Iako piling neće u potpunosti ukloniti tamne mrlje nakon jedne upotrebe, s vremenom ćete primijetiti da mrlje postaju svjetlije zahvaljujući pilingu koji uklanja mrtvu kožu.

2. Održava pore čistima i ne začepljuje ih

Začepljene pore mogu utjecati na vaš ten. Srećom, piling vam može pomoći u ovome. Rachel kaže da piling pomaže suhoj koži te sprječava da prljavština i bakterije začepe pore. Ako su vam pore začepljene vrlo je moguće da se pojave akne i miteseri.

3. Može vam pomoći smanjiti akne

- Akne su djelomično rezultat začepljenja pora - kaže Rachel te nadodaje kako samim time se smanjuje i mogućnost pojave mitesera i akni.

Od kreme do čistača: Pharrell Williams predstavio je liniju za njegu s vlastitim potpisom
Od kreme do čistača: Pharrell Williams predstavio je liniju za njegu s vlastitim potpisom

4. Smanjuje pojavu bora

Iako piling neće nužno ukloniti znakove starenja, on će vašoj koži pružiti sjaj s kojim ćete izgledati mlađe i svježije. Kada se uklone slojevi mrtve kože, pojavljuje se novootkriveni sloj kože koji pomaže u boljem odbijanju svjetlosti. Rezultat je blistava koža mlađeg izgleda.

5. Potiče sintezu kolagena

- Redoviti piling također pomaže potaknuti sintezu kolagena - kaže Rachel.

To je ključ za poboljšanje svih problema s teksturom i tonom u vašem tenu. Što više kolagena proizvede vaša koža, stanice kože će više zadržavati bore, gubitak čvrstoće, pa čak i tamne mrlje.

6. Poboljšava apsorpciju proizvoda za njegu kože

Ako preskočite piling, slojevi odumrlih stanica kože skupljaju se na tenu, što uzrokuje da vaša koža izgleda suho i beživotno. Ako primijenite skupu kremu ona vam neće imati nikakvog utjecaja ako niste s kože maknuli odumrle stanice. Kada se ukloni gornji sloj mrtvih i oštećenih stanica, vaša krema za hidrataciju tada će imati učinka. 

Zimska njega kože: Umivanje, maska za lice i kemijski piling
Zimska njega kože: Umivanje, maska za lice i kemijski piling

7. Pomaže da se vaša šminka bolje nanosi

Jeste li ikad nanijeli korektor ili tekući puder, i onda shvatili da vam koža izgleda kvrgavo i suho? Razlog tome može biti mrtva koža. Kad redovito radite piling, vaša šminka leći će na čistu i glatku površinu i odmah ćete izgledati ljepše i prirodnije.

Vrste pilinga prema tipu kože

1. Piling za suhu kožu

- Suha koža ima tendenciju da bude pomalo osjetljiva i ima manje uljne žlijezde što kožu čini tanjom i osjetljivijom na iritaciju pilinzima - kaže Rachel.

Ona preporučuje odabir alfa-hidroksi kiseline poput glikolne ili mliječne kiseline ili beta-hidroksi kiseline poput salicilne za uklanjanje mrtve kože. Iako upozorava da prilikom uvođenja ovih kiselina u rutinu treba biti oprezan. 

- Preporučujem ograničiti upotrebu na jedan ili dva puta tjedno - kaže ona. 

Nakon što očistite kožu i napravite piling nemojte zaboraviti hidratizirati kožu. Taj je korak posebno važan za one s prirodno suhom kožom.

Česti piling lica može narušiti ljepotu i prirodan izgled obrva
Česti piling lica može narušiti ljepotu i prirodan izgled obrva

2. Piling za osjetljivu kožu

Osjetljiva koža vjerojatno je najizazovnija kada je u pitanju piling. Rachel predlaže odabir hidroksilnih kiselina poznatih kao poli-hidroksi kiseline poput glukonolaktona. 

Radite piling koji je blag i nježan, a kombiniran je s hidratantnim sastojcima poput ulja, maslaca ili voska kako bi se koža zagladila i zaštitila. No, najvažnije je uzeti u obzir kako se vaša koža osjeća nakon pilinga. Ako vam je ten crven, nadražen ili upaljen, morat ćete odabrati nježniju formulu. Za najbolje rezultate držite se pilinga jednom tjedno.

3. Piling za kombiniranu kožu

Red-haired woman with a scrub applied to her face

- Salicilna kiselina pomaže koži da izbaci mrtvu kožu bez abrazije, odčepi pore, umanji masnu kožu, a istovremeno je sposobna nježno zaglađivati ​​grubu, suhu kožu koja se ljušti - tvrdi Rachel. Poput suhih tipova kože, oni s mješovitom kožom trebali bi slijediti piling s dobrom hidratantnom kremom koja se jače nanosi na suha područja lica i rjeđa na masnijim područjima poput T-zone.

4. Piling za masnu kožu sklonu aknama

Budući da je masna koža gušća i da podnosi piling najviše od svih tipova kože, potražite pilinge s malim, glatkim granulama, piše Mind Body Green.

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru