Lifestyle

Komentari 1

Prednosti spavanja bez jastuka: Ublažava stres, smanjuje bol...

Prednosti spavanja bez jastuka: Ublažava stres, smanjuje bol...

Iako tek rijetki spavaju bez jastuka, spavanje s njim možda nije najbolji način za odmor jer može utjecati na tijelo i raspoloženje. Spavanje bez jastuka ima brojne koristi

Prvi jastuci potječu iz antičke Mezopotamije. Rađeni su od kamena, a priuštiti su ih mogli samo imućni. Za razliku od drevnih kamenih jastuka, današnji su mekani i pahuljasti, a mnogi ljudi ne mogu spavati bez njih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Evo koje koristi ima spavanje bez jastuka:

1. Smanjuje bolove u leđima

Neki jastuci mogu dovesti do neprirodnog položaja za spavanje, a podrška koju pružaju ne traje dugo. Kada spavate bez njih, kralježnica se može odmoriti, a tijelo je u prirodnom položaju.

2. Pomaže kod bolova u vratu

Većina jastuka vam ne omogućuje da spavate u prirodnom položaju. Naprotiv, mogu čak pogoršati držanje tijekom spavanja. Dugotrajno savijanje vrata na bilo koji način izazvat će nelagodu, a prečvrsti ili premekani jastuci mogu dovesti do bolova u vratu.

3. Sprječava glavobolju

Ako se budite s glavoboljom možda je kriv vaš jastuk. Previsoki jastuci uzrokuju napetost u vratnim mišićima zbog čega se mogu pojaviti jutarnje glavobolje.

4. Može ublažiti stres

Neudobno spavanje izazvano jastukom može utjecati na poremećeni san .Tijelo tako ima manje vremena za mnoge važne funkcije koje obavlja, a stalni nedostatak sna može utjecati na vaše raspoloženje.

5. Može biti dobro za kosu

Ako se ujutro budite sa suhom i zamršenom kosom, to može biti zbog jastuka. Jastučnice također mogu upiti ulja s  kose, čineći je suhom i lomljivom, piše Bright Side.