Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
17 komentara

Preporuke iz Dumovca: Sjetite se starijih i prošećite im pse!

Dostava hrane i lijekova nije jedino čime možete pomoći starijim sugrađanima. Nekima će dragocjena pomoć biti šetnja psa, kažu u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Foto: Dreamstime
17 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Graničarski škotski ovčari u Čileu obnavljaju spaljene šume

U Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i dalje možete udomiti životinju, psa ili mačku, no obzirom na situaciju, morat ćete pripaziti na neke stvari. Preporuka je dezinficirati ruke te nositi zaštitnu masku i rukavice tijekom boravka u skloništu. Također, kao i u trgovinama, pazi se na to koliko ljudi će se u jednom trenutku naći unutar skloništa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Imajte na umu da su promijenili radno vrijeme zbog korona virusa i zaštite svojih djelatnika - tijekom tjedna životinju možete doći udomiti od 11 do 13 sati, a subotom od 10 do 14 sati.

Ovo su neke od njihovih preporuka za sve građane koji imaju kućne ljubimce vezane za virus COVID-19:

Ponavljaju da ne napuštajte kućnog ljubimca jer psi i mačke ne prenose virus.

- Napuštanje ljubimca iz straha da će vam prenijeti koronavirus, dakle, nije razumno - kažu.

PREDOSJETILI I UPOZORAVALI Zagrepčani opisali kako su im se psi ponašali prije potresa

Nabavite ljubimcu zalihe hrane

- Kao što razmišljate o nabavci vlastite hrane, razmišljajte i o nabavci njegove. Neće nestati hrane u trgovinama, ali ako ne želite nepotrebno ulaziti u prostore s većim brojem ljudi, imajte u ostavi nekoliko konzervi te suhu hranu za svojeg ljubimca. Nabavite i ostalo što je ljubimcu potrebno - sredstva za zaštitu od parazita i krpelja te vrećice za izmet - savjetuju u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Osim toga, nije loše saznati koja trgovina za kućne ljubimce dostavlja hranu u slučaju da vam ponestane hrane i drugih potrepština za životinju.

Foto: Dreamstime

Držite se uputa kod šetnje i pomozite starijima

Tijekom šetnje pazite i održavajte preporučeni razmak od drugih ljudi, zbog zaštite i vas i drugih ljudi. Također, sjetite se starijih sugrađana koji imaju ljubimce.

- Dostava hrane i lijekova nije jedino čime možete pomoći starijim sugrađanima. Nekima će dragocjena pomoć biti šetnja psa. Ako imate psa, to znači jednu njušku više u šetnji, a ako nemate, bonus je još veći. Dobrim dijelom jačate zdravlje. Šetnja je jako zdrava fizička aktivnost - naglašavaju.

Objavljuje Azil DumovecUtorak, 17. ožujka 2020.

Udomite psa ili mačku

- Dođite u Dumovec i razdoblje pandemije korona virusa zapamtite po useljavanju novog četveronožnog ukućanina. On će vam smanjivati stres te biti sjajno društvo tijekom duljeg boravka kod kuće. Ako ste među onima koji rade od kuće, pred vama je razdoblje idealno za zbližavanje. Udomljavanjem činite dobro za sebe te psa ili mačku koju udomljujete, ali i ostale pse i mačke koje će terenska ekipa Skloništa nalaziti na zagrebačkim ulicama idućih tjedana. Kako bi se nove životinje mogle prihvatiti, neke trebaju napustiti Dumovec - savjetuju građanima.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Evo koliko vode morate popiti tijekom izolacije - po kg težine

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message