Lifestyle

Komentari 3

Previše partijanja i premalo sna: 6 najboljih beauty trikova kako zamaskirati umorno lice

Previše partijanja i premalo sna: 6 najboljih beauty trikova kako zamaskirati umorno lice

Ako ste popili više alkohola i premalo vode, lice će već ujutro ili kad se već probude, otkriti znakove pretjeranog umora, isušenosti i sivila. Posljedice mogu biti i jače izražene bore, no spasa ima

Cjelonoćno slavlje, veće količine alkohola i prejedanje na našim licima se itekako vidi, no tu je nekoliko brzinskih trikova koji će vratiti licu živost.

Closeup portrait of beautiful young woman applies the ice to fac

1. Kockica leda ili hladna žlica

Ovaj trik jedan je od najstarijih - hladnoća razbuđuje i sužava krvne žile, a i daje nam osjećaj svježine. Uzmite kockicu leda te je stavite na podočnjake i lagano na lice na mjesta koja su blago otečena. No, ne duže od desetak sekundi, ipak se radi o ledu. Možete ponoviti postupak više puta, no ne smije vam biti previše neugodno. Nadalje, možete na oči staviti žlicu koja je neko vrijeme bila u hladnjaku. Ovaj trik smanjit će podočnjake te je odličan i inače ako ujutro imate otečene oči.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevna i noćna krema

2. Puno hidratantne kreme

Alkohol je dubinski isušio kožu te joj je sada potrebno više kreme. Fokusirajte se na hidratantne kreme, serume i općenito formule koje imaju visoki postotak hidratacije. Dan nakon Nove aplicirajte te formule u više slojeva, u više navrata te konzumirajte vode, do kraja dana lice bi se trebalo vratiti u normalu.

3. Dobar puder koji prekriva

Nakon noći pune alkohola i partijanja, dobar puder je spas za kožu. Možete staviti i više slojeva, kako biste prekrili crvenilo i sivilo lica. Nanesite puder tapkanjem te ga pojačajte na mjestima gdje je lice neujednačeno.

Puderi nove generacije uspješno ujednačavaju put, a i lako ih je nadograditi tijekom dana, jer su lagani, no opet imaju zavidnu koncentraciju pigmenata boje kože koji maskiraju ten.

4. Korektor je najbolji prijatelj

Osim korektora u sticku koji prate boju tena te vizualno brišu znakove umora, tu su i zeleni korektori za crvenilo. Naime, ovdje se radi o triku koji smo učili na likovnom - crvena i zelena su komplementarne, nalaze se na suprotnim stranama kolorističkog kruga.

Stoga, zelena će umanjiti vidljivost crvene, što su iskoristili mnogi beauty brendovi. Tako su nastali korektori koji savršeno pomažu u danima kad nam uistinu treba vizualna pomoć.

5. Bronzer ili highlighter

Licu će malo sjaja dati dojam zdravlja, stoga su formule koje imaju nešto blistavih čestica dobar trik. Dovoljno je aplicirati ih na obraze i područje oko očiju, kako bi sve skupa djelovalo 'budnije'.

6. Rumenilo

Ružičasti obrazi još su jedan trik kako da lice djeluje lijepo i mladoliko. I inače ova je formula vrlo zahvalna u danima sivila i zime te je popularna u tonovima marelice ili hladne roze. Marelica paše koži toplog tona, a hladna roza više plavušama. Birajte rumenila koja imaju osvježavajuću nijansu, dok tamna mogu 'zagasiti' lice i vizualno ga postarati te učiniti 'tužnim'. Upravo zato, popularna su i rumenila koraljne nijanse, za sve tipove kože i tena.

POGLEDAJTE NOVOGODIŠNJI KONCERT LIDIJE BAČIĆ I PRIJATELJA:

Najčitaniji članci