Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Popularni trikovi kako šminkom sakriti sve nesavršenosti na licu

Popularni trikovi kako šminkom sakriti sve nesavršenosti na licu
14

Slavna vizažistica otkrila je svoje vrhunske savjete za šminkanje kako bi naglasila crte vašeg lica – bez obzira na oblik ili veličinu, objasnila je kako da vaš nos izgleda vitkije, a usne punije

VIDEO

Najbolji trikovi za ljepotu da poboljšate vaše omiljene crte lica postoje. Vizažistica otkriva kako, između ostalog, prikriti veliki nos, podebljati usne i upotrijebiti highlighter da 'podignete' male oči. Britanska slavna vizažistica otkrila je najbolju šminku za vaš oblik lica. Edy London objasnila je kako da vaš nos izgleda vitkije, a usne punije. Savjetuje kako biste trebali izbjegavati crne olovke i nositi umjetne trepavice ako imate male oči. Slavna vizažistica iznijela je i svoje vrhunske savjete za šminkanje kako bi naglasila crte vašeg lica – bez obzira na oblik ili veličinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

London je stručnjakinja za nadogradnju trepavica koju vole i zvijezde, a koje slijede njezine savjete za korištenje kozmetičkih proizvoda za isticanje različitih oblika i crta lica. Otkrila je kako žene s manjim očima trebaju izbjegavati crne olovke za oči, dok one koje žele učiniti da im nos izgleda vitkije trebaju povući 'linije sjene' preko njega. U međuvremenu kako bi 'napunile' usne, njezin najbolji savjet bio je pripremiti se s pilingom za usne prije nanošenja bilo kojeg proizvoda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Novi beauty hit - trik s duginim bojama za idealne konture lica
Novi beauty hit - trik s duginim bojama za idealne konture lica

Edy je otkrila da kad počinjete s trepavicama odaberete par onih koje će vam otvoriti oči prema gore,  takve čine savršen izbor za žene s malim očima. Također jedan sjajan trik da vaše oči izgledaju šire jest kontrastiranje unutarnjih i vanjskih kutova.

- Primjer bi bio stvaranje produžetka na vanjskom kutu oka pomoću olovke za oči, nakon čega bi se u unutarnjem kutu koristilo lagano reflektirajuće teksturirano sjenilo kako bi se oko stvarno 'otvorilo' za maksimalni učinak - ističe Edy. Čak i ako nemate prirodan nabor na kapku ili vam on nije baš definiran, možete ga sami napraviti. Ovaj jednostavan korak jedna je od ključnih tehnika za povećanje očiju. Upotrebom malog kista za olovku odaberite željenu boju konture i nanesite je duž nabora, savjetuje vizažistica te dodaje kako ćete nanošenjem highlightera ispod obrva odmah podići i stvoriti iluziju većeg prostora na ovom području.

- Korištenje crne olovke za oči može doprinijeti da oko izgleda manje pa ako želite zatvoriti oko ovo je nešto od čega biste trebali početi. Međutim, upotreba olovke za oči kako biste otvorili oko također je djelotvorno korištenjem bijele ili bež olovke na unutarnjoj liniji očiju koja pomaže da one budu svijetle i otvorene - istakla je Edy.

London je objasnila kako trikovi, kada se izvedu s preciznošću i ispravnim tehnikama i četkicama, mogu napraviti 'ogromnu razliku' u vašem izgledu. Savjetovala je da upotrijebite ravnu pravokutnu četku za vaše jagodice, a rukom biste trebali pronaći savršeno mjesto za stavljanje proizvoda. Napravite rukom liniju od vrha uha s prstima prema usnama – tu bi trebala biti postavljena vaša kontura. Kratki, gusti kist, koristeći kremu za konturu ili puder koji je nekoliko nijansi tamniji od vašeg pudera, stavite vodoravno na područje s linijom koju ste napravili.

Pokušajte držati četkicu bliže bočnoj strani lica, a ne usnama, jer želite proširiti brončani efekt na licu, a ne prema unutra. Kako biste što bolje pristupili blendanju, okrenite kist okomito i upotrijebite proizvod koji je ostao na dlačicama kako biste pomaknuli konturu prema van i lijepo je spojite u podlogu. To će vam dati glatku konturu bez oštrih i tamnih linija.

- Pobrinite se da proširite konturiranje na cijelo svoje lice, dodajući malo na sljepoočnice i gornji dio čela, jer zanemarivanje ostatka lica može učiniti da vaš make up izgleda nepotpuno - savjet je vizažistice. Fokusiranje na svoje najbolje crte odvlači pažnju s vaših nesavršenosti, stoga ne zaboravite poboljšati područja lica na koja ste najponosniji.

Tamniji crveni ruževi: Idealni uz olovku za usne sličnih nijansi
Tamniji crveni ruževi: Idealni uz olovku za usne sličnih nijansi

Usredotočite se na poboljšanje ženstvenih crta vašeg lica, preporučuje vizažistica, stoga podignite obrve i poboljšajte trepavice. Pravi oblik obrva feminizira vaše crte lica. Podignite svoje obrve maksimiziranjem prostora između linije trepavica i obrva redovitim uređivanjem i oblikovanjem područja obrva. Popunite ih i definirajte četkicom za obrve s uglatim nakošenim vrhom. Nakon što ste uredili to područje, upotrijebite highlighter ili korektor na kosti koja se nalazi izravno ispod obrva, a koji će vam pomoći u efektu 'podizanja'.

Duge trepavice ključ su ženstvenog izgleda. To možete postići korištenjem trakastih trepavica, ekstenzija ili slojevima guste, tamne maskare za volumen. 'Ne zaboravite na donje trepavice', upozorava London. Obrve su vrlo izražajna crta lica, zapravo je to prvi komunikator kroz naš izraz lica.

S vremenom su trendovi obrva s pravom dobili svoje mjesto u povijesti. Iz desetljeća u desetljeće vidjeli smo sve vrste njihovih oblika i veličina koje su bile ikone u jedinstvenom dodavanju glamura, drame i izražaja svojoj eri. 

Edy je objasnila da koliko god frizura može pomoći u promjeni izgleda vašeg lica, šminka ima identičnu moć te dodaje kako konturiranje igra važnu ulogu u tome kako možete izbjeći neinvazivni tretman i još uvijek učinkovito sakriti nesavršenosti.

Objasnila je da konturiranje ne znači uvijek strukturu i definiciju. Ove tehnike možete koristiti i za sasvim suprotno. Dodavanje boje na jabučice na obrazima pomaže u posvjetljavanju tena dajući nježan, prirodan, zdrav i mladenački izgled. 

Upotrebom svog omiljenog ruža malo 'presvucite' usne oštrijom stranom ravnog kista za usne i nastavite popunjavanjem širem stranom. Koristite mat ruž za precrtavanje jer je manja vjerojatnost da će se prelijevati u nabore oko usana, preporuke su slavne vizažistice. 

- Piling usana nikada ne razočara. Pomaže da one izgledaju veće, kao i da se riješite mrtve kože u pripremi za dugotrajniji proizvod za usne - objašnjava Edy te dodaje kako su usne 'preko linije' uvijek uspješne, a korektor se upotrebljava na već prekoračenom ružu s krajem ravnog kista za usne.

U međuvremenu, stručnjakinja sugerira da je 'manje više', objašnjavajući kako ponekad samo dodavanje definicije neujednačenoj liniji usana ili balansiranje u postizanju punije donje usne, na primjer, može napraviti veliku razliku. Za one koji su već blagoslovljeni punijim usnama, mogu povećati njihov volumen s prozirnim sjajilom.

Ako imate nešto veći nos, nacrtajte linije, odnosno sjene kako biste stvorili iluziju manjeg. Nakon što pripremite bazu s primerom i puderom, možete početi s konturom kreme ili pudera, odabirom boje dvije ili tri nijanse tamnije. Kako bi vaš nos izgledao vitkiji, upotrijebite mali kist s kupolom i povucite linije s obje strane ravnine nosa, pazeći da budu što ravnije kako biste izbjegli stvaranje iskrivljenog nosa, piše Daily Mail.

Odličan trik za postojanost: Fiksator šminke spasit će i jači make-up od 'curenja' s lica
Odličan trik za postojanost: Fiksator šminke spasit će i jači make-up od  'curenja' s lica

- Ne želite kist koji je previše šiljast jer može napraviti vrlo oštre linije koje nije tako lako blendati. Upotrijebite kist kako biste izblendali boju niz strane nosa, polirajte i blendajte dok linije ne postanu nevidljive - savjetuje Edy. Središnja ravnina nosa sada bi se trebala činiti istaknutom i tanjom. Možete nanijeti malo tamnije boje preko vrha nosa ako želite stvoriti manju duljinu. Da biste stvarno smanjili izgled efekta, nanesite reflektirajući puder na svjetlije područje. 'Svaki kist savršeno je dizajniran za svaku fazu procesa konturiranja', istakla je poznata vizažistica.

Postoje i neke vježbe lica koje pomažu da ono bude čvršće. Ako imate dugo vremena pripremati se za veliki događaj, jedan od fantastičnih trikova koje je naučila od svog prijatelja, je izgovarati samoglasnike A E I O U ispred ogledala 10-20 puta dnevno u roku od par tjedana. 'Definitivno će ovaj trik učiniti lice čvršćim oko čeljusti ako ste stvarno zabrinuti zbog toga. Stvarno podiže donji dio vašeg lica i izoštrava ga', pojasnila je Edy.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'