Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Prigrlite trend kućnih zidnih galerija: U zadnje vrijeme su hit

Prigrlite trend kućnih zidnih galerija: U zadnje vrijeme su hit

Osim slika i okvira jednako je važan i njihov raspored na zidu. Slike možete postaviti simetrično ili asimetrično, slagati ih vodoravno ili okomito, a izaberite osobne fotke, razglednice, postere...

VIDEO

Maksimalistički pristup uređenju interijera posljednjih je godina izrazito popularan te sve više zamjenjuje minimalizam koji je godinama bio najpopularniji stil kod uređenja doma. Zbog maksimalizma pojavio se i trend stvaranja zidnih galerija u vlastitom domu. Riječ je o određenom zidu u domu na koji ćete vješati niz vama dragih fotografija, uspomena, slika, postera ili razglednica različitih oblika i veličina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Kućne zidne galerija odraz su vaše osobnosti i definitivno su jedan od najintimnijih kutaka u vašem domu. Ovakvu galeriju možete napraviti oko vrata, prozora, oko ormarića u kuhinji, na velikom zidu iznad spavaćeg kreveta, u hodniku, iznad stepenica ili pak oko polica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osobne fotografije, lijepi trenuci ili slike kupljene na putovanjima stavljene na jedno mjesto čine prekrasan mozaik karaktera i povijesti vlasnika kojemu pripadaju. Uz to izgledaju jako efektno i lijepo te ih je jednostavno napraviti.

Ako se predomišljate oko kućne zidne galerije u nastavku vam donosimo 4 jednostavne ideje:

1. Odlučite se što želite i to napravite

Prvo što trebate učiniti je na jedan kup izložiti slike, fotografije ili uspomene koje želite imati na zidnoj galeriji. Nakon toga odaberite jednostavne okvire kako biste začinili cijeli zid te kako biste dodatno postigli efektnost. Oni su poseban detalj koji može potpuno preobraziti vaš interijer, a često mogu biti i presudni za završni dojam. Stoga, ako su vaše slike nešto jednostavnije, upravo je upečatljiv okvir taj koji svemu daje dašak posebnosti. Zidnu galeriju možete čak produžiti sve do stropa kako biste dobili dojam veće površine.

Mali kućni popravci: Čačkalicom začepite rupicu na crijevu, prije bojanja cement operite octom
Mali kućni popravci: Čačkalicom začepite rupicu na crijevu, prije bojanja cement operite octom

2. Razmislite o bojama

Započnite zamišljanjem kako želite da gotov projekt izgleda, i imajte na umu da niste ograničeni na četiri zida ili cijelu sobu u istoj nijansi. Pri planiranju i realizaciji zidne galerije, nemojte se ustručavati kada je riječ o bojama. Vodite računa o bojama koje prevladavaju u vašem domu i odaberite slike koje se uklapaju u postojeću estetiku. Kako biste galeriju istaknuli te ju učinili što zanimljivijom, ne bi bilo loše eksperimentirati s raznim bojama i nijansama.

3. Vodite se određenim stilom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ChromaLuxe (@realchromaluxe)

Kućne zidne galerije mogu biti ili linearno i simetrično posložene ili mogu biti eklektične. Eklektične i nesimetrične je nešto teže uklopiti jer ćete trebati ukalkulirati mnogo malih detalja kako bi u potpunosti iskoristili prostor. Cijeli plan vješanja prvo prebacite na papir, a tek onda na zid. 

Dolaze vam gosti? Ova pravila biste svakako trebali zapamtiti
Dolaze vam gosti? Ova pravila biste svakako trebali zapamtiti

4. Zid galerije od poda do stropa

Galerija od poda do stropa podignut će vam raspoloženje. Iako je ova ideja za neke od vas možda previše ambiciozna, to je fantastičan način da se popuni puno praznog prostora, a istovremeno se doda beskrajna vizualna privlačnost svakom prostoru. Nikada vam neće dosaditi gledati zid svoje galerije ako uvijek postoji nešto novo za pogledati.

Za zidne galerije nema ograničenja. Isprobajte bilo koju od ovih ideja kako bi zidovi vaše galerije izgledali jedinstveno, piše Pink Villa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...