Lifestyle

Komentari 1

Princeove cipele na izložbi u njegovom nekadašnjem domu

Princeove cipele na izložbi u njegovom nekadašnjem domu

Kolekcija cipela koje je nosio Prince u srpnju će biti izložena u Paisley Parku, nekadašnjem glazbenikovom studiju i domu u Chanhassenu u državi Minnesoti, koji je nakon njegove smrti pretvoren u muzej

Prince je bez sumnje bio glazbena ikona, a svoj pečat ostavio je i u modnoj industriji. Za vrijeme u kojemu je živio odijevao se "neobično", iskazujući na taj način svoj revolucionarni odnos prema spolu i seksualnosti. Izložba u njegovu domu u Paisley Parku pružit će detaljniji uvid u glazbenikov modni stil.

Na retrospektivnoj izložbi pod nazivom "The Beautiful Collection: Prince's Custom Shoes", posjetitelji će moći razgledati više od 300 pari glazbenikovih cipela (i koturaljki), od kojih su mnoge izrađene po mjeri te su korištene za snimanje glazbenih spotova ili nastupe uživo.

Među njima je i par s visokim potpeticama koje mu je poklonila Donatella Versace, a tu su i plave gležnjače na kojima su rukom oslikani oblaci, koje je nosio u spotu za "Raspberry Beret".

Izložene su i štikle optočene draguljima koje je nosio kad je primljen u Kuću slavnih (Rock and Roll Hall of Fame) te plavo- zeleno-zlatni par čizmica koje je nosio na dodjeli Američkih glazbenih nagrada 1985. godine kad je izvodio "Purple Rain".

- Prince je uvijek pomicao granice društvene prihvatljivosti, mode, glazbe i kulture općenito. Izmijenio je način na koji promatramo odnos rodnih uloga i mode. Cipele je koristio da bi dodatno iskazao svoju kreativnost. Nosio je nešto što je tipično povezano sa ženstvenošću i pretvorio je to u nešto izrazito muževno - rekao je za Vogue kustos izložbe i voditelj Paisley Parka, Mitch Maguire.

Princeovo imanje Paisley Park pretvoreno je u muzej posvećen ovoj glazbenoj legendi nakon njegove smrti 2016. godine. Ondje posjetitelji mogu vidjeti i čuti arhivske snimke koncerata i glazbenikove neobjavljene pjesme. 

Izložba "The Beautiful Collection: Prince's Custom Shoes" u Paisley Parku bit će otvorena od 9. srpnja do 6. rujna.

Najčitaniji članci