Lifestyle

Komentari 0

Pripazite na kožu: Priuštite si odmor od silnih krema i pilinga

Pripazite na kožu: Priuštite si odmor od silnih krema i pilinga

Navikli smo koristiti previše formula, pa se neke od nepravilnosti pojavljuju upravo radi toga što nečega ima previše, a ne premalo. Koža postaje zasićena i reagira upalama

Pandemijska vremena u kojima smo imali previše vremena za njegu donijela su nove izazove - danas je tako lako pretjerati s kremama, serumima, pilinzima i sličnim formulama.

Od formula, najviše pretjerujemo u - pilingu, ističe američka dermatologica Tiffany Lee za MBG.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

- Sva ta agresivnost brojnih pilinga definitivno ne čini čuda za vaš ten, već uistinu može uništiti vašu kožnu barijeru. Svako malo dajte koži odmor - savjetuje dermatologica.

Pretjerano mazanje kremama i korištenje pilinga nema smisla jer ništa od toga ne može dobro odraditi posao.

Problem nastaje i kad koristimo niz anti-age sastojaka odjednom, primjerice C Vitamin i retinol, koje treba odvojiti u danu - jedan ujutro, drugi navečer. Uz to, trebamo lice zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom, jer u protivnom nastaju tamne mrlje, koje pak opet želimo 'brisati'.

Poanta liječnice je da si neke probleme sami stvaramo, stoga se treba držati jednostavnosti i hidratacije, koja je osnova njege. Koža ima svoj ritam i to treba poštivati. Inače zna reagirati crvenilom, upalama i onda upadamo u začarani krug.

Piling je idealno koristiti jednom tjedno te ga prilagoditi tipu kože. Što se tiče slojeva krema i seruma, treba dobro proučiti mogu li se nadopuniti ili jednostavno treba smanjiti broj formula koje koristimo. 

Najčitaniji članci