Lifestyle

Komentari 0

Prirodan izgled: Kako ujednačiti ten samo uz pomoć korektora?

Prirodan izgled: Kako ujednačiti ten samo uz pomoć korektora?

Korektor, taj čudesan proizvod koji prekriva sve i svašta na našem licu, ponekad je dovoljan u samostalnoj izvedbi, naročito u danima kad želimo super laganu podlogu

Vizažisti nerijetko koriste trikove mjestimičnog prekrivanja kože lica samo koristeći korektor, jer podloga je ponekad suvišna, a ovo je minimalan način da opteretimo kožu.

- Često koristim samo korektor, a količina ovisi o stanju na koži i nepravilnostima. Na taj način koža može disati i na koncu koristimo manje proizvoda, iako je savršeno ujednačena - komentirao je vizažist iz Los Angelesa Robert Sesnek.

POGLEDAJTE VIDEO: Koža na suncu

Međutim, ovaj način prekrivanja ponekad zahtijeva više nijansi korektora, jer lice nije savršeno iste nijanse, a ako se odlučimo za mjestimično prekrivanje, poigrat ćemo se tonovima. 

- Ovisno o njihovim osobnim stilovima i koliko vremena imaju za nanošenje, pojedini vizažisti mogu se odlučiti za različite vrste formula za ujednačavanje lica. Predlažem kremastu formulu za područje ispod očiju i formulu potpunijeg pokrivanja oko nosa, središta lica ili obraza - komentirao je vizažist.

Vizažist Tommy, iz New Yorka, pak dodaje da je bolje pri ovoj tehnici koristiti korektore koji bolje prekrivaju, idealni su gusti tekući, umjesto da slojevima pokušavamo nanijeti neki lakši korektor.

S njima se slaže i njujorška vizažistica Delina Medhin, koja ističe da lice uglavnom ne treba toliko prekrivanja, tek mjestimično.

- Mnogo puta dio lica ne treba prekriti, stoga predlažem da na ta mjesta, kako bi ujednačili boju s dijelovima koji su prekriveni korektorima, umiješate korektor u kremu i aplicirate - istaknula je Medhin za Allure.

Stručnjaci ističu da je najpraktičnije koristiti dvije nijanse korektora za ujednačavanje tena. Prva nijansa odgovara za nos, crvenilo i mrlje, druga je za svjetlija područja.

Najčitaniji članci