Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Prirodan oblik u pet koraka i tanke obrve su 'stvar' prošlosti

Prirodan oblik u pet koraka i tanke obrve su 'stvar' prošlosti
1

Konac za savršen oblik: Za trendi look trebaju vam olovka prave nijanse, dobra priprema, kist i gel za fiksiranje, a najbolji efekt postiže se čupanjem koncem

VIDEO

Pune obrve devedesetih godina prošlog stoljeća proslavila je Brooke Shields, a trenutačno su najtraženije među hollywoodskim zvijezdama. Takve obrve uokvirit će pogled i licu dati notu klasične ljepote. 

No kako biste ih uredili, nije dovoljno samo ih počupati pincetom. Chanelova vizažistica Kate Lee razradila je pet koraka do prekrasnih obrva. 

- Obrve su okvir lica pa, s obzirom na to da su trenutačno u modi guste i punih linija, pazite da ne pretjerate s čupanjem. Također, klijenticama savjetujem da ne šišaju vrhove obrva jer time mijenjaju i oblik lica - kaže Lee. 

Kako biste bili apsolutno sigurni u rezultat, uvijek se možete prepustiti rukama stručnjaka te kod svakoga sljedećeg oblikovanja samo slijedite oblik obrva dobiven u salonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stiglo i kod nas

Tzv. threading, uklanjanje dlačica koncem, u Hrvatsku je donijela Manuela Tušek, a obrve je uređivala i Sienni Miller

No, možete ih oblikovati i koncem. Metoda je vrlo precizna i manje bolna te je pogodna i za osjetljivu kožu. Antibakterijski konac od svile i pamuka namota se oko svake dlačice i lagano klizi po koži.

Pet koraka do trendi obrva

1. Prirodan oblik je poželjan

Svaki par obrva je jedinstven te nemojte nasilu mijenjati njihov oblik. Držite se prirodnog oblika, koji ćete samo dotjerati jer prirodno je u trendu. 

2. Priprema za savršen oblik

Začešljajte obrve u smjeru rasta dlačica te se odmaknite od zrcala i promotrite koje dijelove treba stanjiti. Šišanje vrhova obrva se ne preporučuje.

3. Prava nijansa olovke

Olovkom za obrve upotpunite njihov oblik. Kad birate boju, držite se one najbliže boji vaših obrva. Hladnije, pepeljaste nijanse najbolji su izbor jer idu uz svaki make up. 

4. Nakon olovke slijedi kist

Olovku nanesite iz unutarnjega kuta prema van nanoseći tanke linije. Ublažite ih koristeći kist - tako ćete upotpuniti oblik obrve a da ne nanesete previše olovke. 

5. Za kraj -  gel za obrve

Savršen izgled obrva održite cijelog dana uz pomoć vodootpornoga gela za obrve. Njime ćete ukrotiti neposlušne obrve, a ujedno ih i njegovati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru