Lifestyle

Komentari 1

Privjesak na ogrlici stalno 'šeta' oko vrata? Ima rješenja i za to!

Privjesak na ogrlici stalno  'šeta' oko vrata? Ima rješenja i za to!

Ako stavljate više ogrlica koje se često zapetljaju, tome ćete doskočiti tako da ih spojite jednu za drugu, pa namotavate oko vrata kao da je jedna ogrlica u pitanju, savjetuju stručnjaci

Ogrlica oko vrata često savršeno izgleda samo ujutro, neposredno nakon što ju stavite, jer već koju minutu nakon toga može se zapetljati u odjeću ili okrenuti tako da umjesto prelijepog privjeska s vrata strši - kopča. Ako već ulažete u komad nakita, želite da se vidi, naravno. Nemoguće je potpuno izbjeći ovakve stvari, no stručnjaci znaju kako si barem možete pokušati pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako prepoznati prave bisere?

Evo savjeta koje donosi portal Real Simple.

Ako vam se kopča stalno uvija prema naprijed

Čest problem s ogrlicama je privjesak koji se okrene i onda se s prednje strane vidi kopča. Stvar je vjerojatno u tome da je kopča teža od same ogrlice ili privjeska, pa kako se to ne bi dogodilo, dobro je potražiti ogrlicu koja ima protuuteg na kopči.

Možete ga dodati i sami: Protuuteg može biti bilo što, od privjeska, metalne kuglice ili perle koje je pričvršćeno na kopču. 

Druga je mogućnost da pronađete ogrlicu koja ima 'kočnice' s oba kraja privjeska, tako da on ne može skliznuti na drugu stranu. Također, gledajte da kod izbora privjeska birate onaj za koji su manje šanse da će 'šetati'. 

Ako vam se višeslojne ogrlice zapetljaju

Kome je još do višeslojne ogrlice, ili više njih u nizu? Iako takav nakit na fotografijama može izgledati nevjerojatno efektno, u stvarnosti može izgledati grozno.

No, postoji jednostavan trik da to spriječite: Otvorite obje ogrlice i zakopčajte jednu za drugu tako da se stvori jedna duga ogrlica. Omotajte prvo dio koji želite omotati na kraće oko vrata, pa na leđima preklopite krajeve ogrlice ii prebacite duži kraj. Podesite dužinu i - gotovo. Ogrlice će ostati na mjestu, neće se petljati i bit će cijeli dan složene baš kako želite. 

Dijamanti okrenuti na krivu stranu 

Kad nosite dijamant (ili umjetni dijamant), zadnje što želite je da se ogrlica okrene i dragulj ostane sakriven od pogleda. Nažalost, dijamanti skloni su prevrtanju zbog svog laganog dizajna i činjenice da većina nema privjesak ili težak komad u središtu lanca koji bi služio kao sidro. 

Kako bi ogrlica bila teža, možete jednostavno povećati veličinu karata ili odabrati gradirani stil, tako da dijamanti postaju sve veći prema sredini ogrlice. Obje opcije će utegnuti ogrlicu i minimizirati mogućnost da se okrene, a dodat će malo sjaja.

No, ako vam je važnija diskrecija, ili to da ogrlicu možete nositi svaki dan, pomoći će lemljenje ogrlice prije ili nakon kupnje, kaže Josip Abitbol, predsjednik Uprave Gem.Jewelers.Co. Dodatni metal se dodaje na donju stranu ogrlice. .

Abitbol dodaje da je manje vjerojatno da će se kraće ogrlice okretati, jer je veća napetost u samoj ogrlici, pa i skraćivanje može biti rješenje. 

- Ogrlica je investicija i stvarno je trebate isprobati prije nego što kupite. Stavite je, pomaknite se malo, okrenite, poskočite, kako biste vidjeli hoće li se vratiti na svoje mjesto - savjetuje Janice Winter, predsjednica Judith Ripka, trgovine nakitom. No, dodaje kako je važno i što odijevamo kad stavljamo nakit. 

- Ako ogrlica udara u izrez gornjeg dijela topa ili haljine neće sjesti kako treba. Trebala bi biti iznad ili ispod vašeg dekoltea, odnosno odjeće - kaže.

Kad kopčate ogrlicu oko vrata, pobrinite se da lanac bude savršeno ravan, bez krivina ili zavoja, kako biste spriječili bilo kakvo prevrtanje, dodaje i Hillary Watson, direktorica prodaje u Charles & Colvardu.

Najčitaniji članci